Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα αυτόνομα C4 Picasso από το Παρίσι στο Άμστερνταμ

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αυτόνομα C4 Picasso από το Παρίσι στο Άμστερνταμ

ΝΕΑ

Τα αυτόνομα C4 Picasso από το Παρίσι στο Άμστερνταμ

ΝΕΑ

Ο γαλλικός όμιλος PSA Peugeot Citroen (πλέον PSA Group) δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις για την προώθηση της αυτόνομης οδήγησης, που διεξήχθησαν στο Άμστερνταμ. Στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα από τα θέματα την υιοθέτηση κοινής νομοθεσίας που θα επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων με αυτόνομη τεχνολογία και στα 28 κράτη-μέλη.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen έστειλε δύο C4 Picasso, εξοπλισμένα με τη σχετική τεχνολογία, για να κάνουν τη διαδρομή από το Παρίσι μέχρι το Άμστερνταμ. Τα δύο αυτοκίνητα διένυσαν περισσότερα από 300 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο σε καθεστώς αυτόματου πιλότου.

Σύμφωνα με τη Citroen, η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης θα ολοκληρωθεί σε πέντε στάδια: «hands on – τα χέρια πάνω στο τιμόνι», «hands off – χωρίς χέρια στο τιμόνι», «eyes off – δεν απαιτείται ο οδηγός να κοιτάζει το δρόμο», «mind off – μπορεί να ασχολείται με άλλα πράγματα», «driverless – χωρίς ανθρώπινη παρουσία στη θέση του οδηγού».

Τον Ιούλιο του 2015 το PSA Group έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εξασφάλισε άδεια δοκιμών στους δρόμους της Γαλλίας. Έκτοτε, τέσσερα C4 Picasso έχουν διανύσει περισσότερα από 20.000 χλμ. χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Advertisement
Advertisement