Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τα 6+1 πιο ακριβά αυτοκινήτα στην Ελλάδα

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 6+1 πιο ακριβά αυτοκινήτα στην Ελλάδα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τα 6+1 πιο ακριβά αυτοκινήτα στην Ελλάδα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Έχουμε κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με τις οικονομικότερες προτάσεις της ελληνικής αγοράς, στο σύνολό της αλλά και ανά κατηγορία, οπότε τώρα ήρθε η ώρα για τον… αντίλογο.

Advertisement
Advertisement

Είναι τα ακριβότερα αυτοκίνητα που προσφέρονται στην ελληνική αγορά και πέραν όσων θεωρούμε προφανή, η λίστα κρύβει και κάποιες «εκπλήξεις».

Οι εταιρείες που φημίζονται για τις premium και πανάκριβες προτάσεις τους, έχουν σειρές ολόκληρες μοντέλων στη γκάμα με… 6ψήφια νούμερα που ξεκινούν από «2» αλλά και πάλι, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί έκπληξη το γεγονός πως στην κορυφαία θέση της κατάταξης, έχουμε ένα μοντέλο «ταπεινό» και αμιγώς σπορ, όπως είναι η 911. Εκεί έγκειται και η έκπληξη του πράγματος, μια και η λίστα που ακολουθεί, σε ότι έχει να κάνει με το ύφος των μοντέλων που εμφανίζονται σε αυτή, παρουσιάζει μια ευχάριστη πολυφωνία.

Lexus LS 500h AWD President C: 201.200 €

Το LS ως ναυαρχίδα της Lexus, εξακολουθεί να είναι μια τεχνολογική βιτρίνα με ιδιαίτερα τονισμένο πρεστίζ. Ιστορικά, είναι ένα από τα αυτοκίνητα εκείνα που θεωρούνται πως άλλαξαν την εικόνα του κόσμου για τα πολυτελή sedan που συνήθως απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και κορυφαία στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

Όπως άλλωστε και ποτέ στο παρελθόν του μοντέλου, έτσι και τώρα, η απουσία κάθε υποψίας σπορ διάθεσης είναι χαρακτηριστική για το αυτοκίνητο που μόνο ο χαρακτηρισμός «λιμουζίνα» του ταιριάζει και είναι επιθυμητός ακόμα και από την ίδια τη Lexus. Ο V6 βενζινοκινητήρας των 3,5 λίτρων στην υβριδική εκδοχή του μοντέλου, δίνει ένα περιβαλλοντικό άλλοθι για την επιλογή του πολυτελούς μοντέλου.

Advertisement

Οι τεχνικοί της Lexus αύξησαν το επίπεδο βοήθειας που παρέχεται από την μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως ο V6 έχει ακόμα πιο εύκολο έργο να διεκπεραιώσει για να κινήσει το μεγάλο αμάξωμα. Κι όλα αυτά, με ιδιαίτερα περιορισμένο ήχο και χωρίς κραδασμούς που φτάνουν στην καμπίνα των επιβατών.

BMW Μ4 3.0 CSL: 243.200 €

Advertisement

Η νέα BMW M4 CSL, με τα αρχικά να σημαίνουν Competition, Sport, Lightweight, δίνει το στίγμα της ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Είναι ένα μοντέλο που προορίζεται να κάνει τον οδηγό της χαρούμενο όταν κινείται σε πίστες, καθώς όλες οι λεπτομέρειες που την ξεχωρίζουν από τις «απλές» Μ4, έχουν κοινό παρονομαστή τη βελτίωση της απόδοσης και των επιδόσεων.

Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο μέσω της αναβάθμισης της ισχύος, που στην προκειμένη περίπτωση φτάνει τους 550 ίππους αλλά και μέσω της… δίαιτας στην οποία έχει υποβληθεί το αυτοκίνητο προκειμένου να είναι όσο το δυνατό πιο ελαφρύ (1.625 κιλά) και αποδοτικό.

Advertisement

Για το λόγο αυτό, η M4 CSL είναι διθέσια και αξίζει να σημειωθεί πως οι προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή απόδοση, πιστοποιήθηκαν και με τον καλύτερο καταγεγραμμένο χρόνο στη διάσημη πίστα του Nurburgring. Κάτω από το εμπρός καπό, ο γνωστός 6κύλινδρος σε σειρά twin turbo κινητήρας, δίνει και εδώ τον «παλμό», προσφέροντας την ισχύ που χρειάζεται η Μ4 CSL για να κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Bentley Flying Spur: 280.000 €

Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα «έκπληξη» της λίστας με τα ακριβότερα αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά, μια και το μοντέλο της Bentley δεν βρίσκεται σε υψηλότερη θέση στην κατάταξη. Μιλάμε για το όνομα του κατασκευαστή που είναι συνώνυμο της μεγαλοπρέπειας και της premium διάθεσης σε όλα τα επίπεδα.

Ο V8 κινητήρας με τη χωρητικότητα των 4,0 λίτρων αποδίδει 542 ίππους και 770 Nm ροπής, κάτι που σε επίπεδο επιδόσεων μεταφράζεται σε εικόνα αμιγώς σπορ αυτοκινήτου. Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, η Flying Spur χρειάζεται μόλις 4,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 320 χλμ./ώρα.

Η ευγενής καταγωγή του μοντέλου, επιβάλλει στην αριστοτεχνική κατασκευή που σε μεγάλο ποσοστό γίνεται στο χέρι, συμβάλλοντας και αυτή στη διαμόρφωση της εικόνας «απόλυτης πολυτέλειας» του μοντέλου.

Range Rover P530 LWB SV: 330.232 €

Όποιος αναζητά το απόλυτο Range Rover, θα πρέπει να κοιτάξει στον τιμοκατάλογο που «τερματίζει» πάνω στο P530 LWB SV. Η έκδοση του μοντέλου με το δυνατότερο μοτέρ αλλά και το μεγαλύτερο μήκος μεταξονίου, είναι η κορυφαία πρόταση που πρέπει να δει κανείς από κοντά για να πιστέψει πως πραγματικά δεν έχει κάτι που να λείπει από τον εξοπλισμό του.

Με αυτή την πληρότητα αλλά και με την προστιθέμενη αξία του ονόματος, το κορυφαίο Range Rover, ξεπερνά κατά πολύ τα 300.000 ευρώ και προσφέρει ως αντάλλαγμα την αδιαπραγμάτευτα κορυφαία πρόταση του είδους, στον κόσμο. Η πολυτελής έκδοση SV και το μεγάλο μεταξόνιο, εξασφαλίζουν την εικόνα αυτή της πληρότητας που έρχεται να συμπληρωθεί από το εξαιρετικό V8 μηχανικό σύνολο.

Maserati MC20: 350.000 €

Τη δική της επανάσταση και ένα ολικό restart επιχειρεί από το 2020 η Maserati και όπως όλα δείχνουν το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απτή απόδειξη, αποτελεί η MC20 που όπως όλα δείχνου, θα γράψει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Η MC20 είναι ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που φτιάχτηκε από λευκό χαρτί, εξελίχτηκε και είναι σίγουρο πως θα κλέψει την παράσταση στην κατηγορία των supercars.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατασκευάζεται σε ένα από τα τέσσερα εργοστάσια της μάρκας και συγκεκριμένα στη Μόντενα εκεί που βρίσκεται και το αρχηγείο της Maserati. Η ονομασία του νέου μοντέλου προέρχεται, αρχικά το «MC» από το Maserati Corse, το όνομα του οποίου έχει να κάνει με την αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας, ενώ ο αριθμός «20» παραπέμπει στο 2020, χρονιά που η Maserati έκανε το δικό της restart.

Με τον twin turbo κινητήρα Nettuno που έχει χωρητικότητα 3,0 λίτρα και αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής, το μοντέλο δικαιολογεί σε μεγάλο ποσοστό την τιμή των 350.000 ευρώ που κοστολογείται στη χώρα μας μια και ούτως ή άλλως, απευθύνεται σε ελάχιστους.

Mercedes-Benz Maybach S 680 4Matic Long: 371.750 €

Η απόλυτη πολυτέλεια, συνδυάζει το όνομα της Mercedes-Benz με εκείνο της Maybach που εσχάτως χρησιμοποιείται μόνο ως όνομα έκδοσης, μια και ως μάρκα καταργήθηκε. Μιλάμε για την κορυφαία έκφανση στην πολυτέλεια και ανεξάρτητα από τις επιδόσεις που και αυτές είναι κορυφαίες, μια και μιλάμε για ένα μοντέλο με προσανατολισμό στην άνεση και την πολυτέλεια.

Την τιμητική τους έχουν οι πίσω επιβάτες, για τους οποίους το περιβάλλον συναγωνίζεται εκείνο της πολυτελέστερης first class καμπίνας σε αεροπλάνα- και κερδίζει από κάθε άποψη, αφού τα υλικά που επενδύουν κάθε επιφάνεια, είναι πραγματικά κορυφαία. Οι καινοτόμες λεπτομέρειες στον εξοπλισμό της Mercedes-Benz Maybach S 680 4Matic Long, δημιουργούν ένα πραγματικό «καταφύγιο» που προσφέρει την ξεχωριστή εμπειρία πολυτέλειας που είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό της μάρκας.

Porsche 911 Sport Classic: 410.500 €

Η απόλυτη 911, είναι και αυτή που προκύπτει από το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με το «πάντρεμα» των σύγχρονων τεχνικών λύσεων και των κλασικών στοιχείων από την πλούσια ιστορία του εμβληματικότερου σπορ μοντέλου στον πλανήτη. Το κόστος προφανώς και έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα ενός μοντέλου που κουβαλάει ισόποσα, κορυφαίες τεχνολογικές εφαρμογές και όλο το θρύλο του μοντέλου με τη μακρόχρονη ιστορία στο motorsport και όχι μόνο.

Η πισωκίνητη 911, με τους 550 ίππους και το 7άρι χειροκίνητο κιβώτιο, θέλει μπόλικη εμπειρία για να οδηγηθεί αλλά και ιδιαίτερα βαθιά τσέπη για να αποκτήσει κάποιος ένα από τα 1.250 κομμάτια που θα παραχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα καλύτερα κλασικά μοντέλα του Pininfarina!
Οδηγούμε τη Ferrari 296 GTB
Δείτε μια Lamborghini Countach να αστράφτει μετά από 20 χρόνια ακινησίας (+video)