Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Το σύστημα PRE-SAFE της Mercedes-Benz A-Class

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σύστημα PRE-SAFE της Mercedes-Benz A-Class

Mercedes A-Class

Το σύστημα PRE-SAFE της Mercedes-Benz A-Class

Mercedes A-Class

Ένας από τους τομείς που η νέα Mercedes-Benz A-Class ξεχωρίζει, είναι αναμφίβολα αυτός των τεχνολογιών ασφαλείας με τις οποίες εφοδιάζεται. Ανάμεσά τους είναι και το ηλεκτρονικό σύστημα PRE-SAFE.

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω σύστημα αξιοποιεί το χρονικό διάστημα πριν από ένα πιθανό ατύχημα. Με μια σειρά μέτρων μπορεί να μειώνει τις καταπονήσεις που προκύπτουν για τους επιβάτες.

– Ο πρωτοποριακός ήχος PRE-SAFE* παράγει μέσω των ηχείων έναν θόρυβο που ενεργοποιεί ένα αντανακλαστικό προστασίας: η ακοή απομονώνεται προσωρινά και με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσεται από τους επιβλαβείς, δυνατούς θορύβους της σύγκρουσης.

– Με το PRE-SAFE οι μπροστινές ζώνες ασφαλείας προεντείνονται ηλεκτρικά σε καταστάσεις κινδύνου, ώστε να μην είναι χαλαρές. Έτσι, μπορεί να μειωθεί η μετατόπιση των επιβατών προς τα εμπρός κατά την πέδηση ή την ανατροπή πριν από ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

– Σε ορισμένες περιπτώσεις, κλείνουν αυτόματα τα πλευρικά παράθυρα ή η πανοραμική οροφή.

– Επιπλέον, το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να μετακινηθεί σε ευνοϊκότερη θέση για τη σύγκρουση.

Όλα μαζί, τα στοιχεία του συστήματος PRE-SAFE μπορούν να μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού.

Advertisement

2018-Mercedes-A-Class-interior-a640

* Ο ήχος PRE-SAFE παράγεται από ένα ειδικό τσιπ και εκπέμπεται μέσω των ηχείων. Ο θόρυβος αυτός θυμίζει τον ήχο των κυμάτων ή ενός καταρράκτη. Όταν ενεργοποιείται το αντανακλαστικό, ο μικροσκοπικός αναβολέας του αυτιού συστέλλεται σύντομα απομονώνοντας τη σύνδεση ανάμεσα στο τύμπανο και το εσωτερικό του αυτιού. Η ένταση του ήχου είναι ανεκτή και μπορεί να συγκριθεί με τη στάθμη του θορύβου σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Εάν τελικά δεν συμβεί το ατύχημα, οι λειτουργίες του PRE-SAFE παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία σας στην επόμενη πιθανή κατάσταση κινδύνου.

Advertisement