Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

Με το σύστημα πολυμέσων MBUX η A-Class

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το σύστημα πολυμέσων MBUX η A-Class

Mercedes A-Class

Με το σύστημα πολυμέσων MBUX η A-Class

Mercedes A-Class

Κόντρα στη συνηθισμένη τακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών να αξιοποιούν τα «βαριά χαρτιά» στις ναυαρχίδες τους, η Mercedes-Benz όχι μόνο προσφέρει το πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων MBUX με την «μικρή» A-Class αλλά μάλιστα επέλεξε αυτή για να μας το συστήσει!

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο βήμα μετά το σύστημα COMAND, είναι ένα εντυπωσιακό σύστημα πολυμέσων το οποίο χρησιμοποιεί για την απεικόνισή του ένα σχεδόν ενιαίο πάνελ δύο οθονών πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Η μια βρίσκεται στη θέση του πίνακα οργάνων και η άλλη στο άνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Οι οθόνες αυτές μπορεί να έχουν μέγεθος 7 ιντσών έκαστη (στη βασική έκδοση), 7 ιντσών ο πίνακας οργάνων και 10,25 η κεντρική οθόνη στο επόμενο επίπεδο εξοπλισμού ή στις κορυφαίες εκδόσεις, να είναι αμφότερες 10,25 ιντσών.

Το MBUX χρησιμοποιεί έναν 6πύρηνο επεξεργαστή και μια κάρτα γραφικών της κορυφαίας nVidia, ενώ έχει μνήμη 8 GB, αντίστοιχη δηλαδή ενός κορυφαίου ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι πλήρως συμβατό με φωνητικές εντολές, ενώ διαθέτει και δυνατότητες ανέπαφου χειρισμού, για χρήση που δεν απαιτεί το πάτημα κουμπιών ή το άγγιγμα κάποιας οθόνης.

Advertisement
Advertisement

2018-Mercedes-A-Class-interior-g640short

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, επιλογών και συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων σύστημα πλοήγησης με τεχνητή νοημοσύνη (χάρτες από τη HERE), προηγμένη πρόγνωση καιρού, τεχνολογία συνδεσιμότητας Near Field Communication και πολλά άλλα.

Επίσης, ενσωματώνει θύρες USB 3 για πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων και φόρτιση κινητών, ενώ δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 64 διαφορετικών χρωμάτων για τον LED κρυφό φωτισμό του αυτοκινήτου.

Advertisement

Όχι ακριβώς ότι περιμένεις να συναντήσεις σε ένα μοντέλο του συγκεκριμένου segment.

2018-Mercedes-A-Class-official-e640

Advertisement