Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύντομη ματιά στο εσωτερικό της επόμενης S-Class

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύντομη ματιά στο εσωτερικό της επόμενης S-Class

ΝΕΑ

Σύντομη ματιά στο εσωτερικό της επόμενης S-Class

ΝΕΑ

Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός της Mercedes-Benz, η S-Class αξίζει τον σεβασμό σας καθώς κάθε γενιά είναι μια σωστή τεχνολογική επιτομή. Από την κυκλοφορία του W116 το 1972 ως το πρώτο μοντέλο που ονομάστηκε S-Class, το πολυτελές sedan οδηγεί τις εξελίξεις όσον αφορά τον εξοπλισμό, εισάγοντας νέες τεχνολογίες που τελικά προσφέρθηκαν και στα μικρότερα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτός είναι ο ρόλος ενός ναυαρχικού μοντέλου όπως η S-Class, να καταφέρει να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων που ορίζει το βαρύ όνομά της. Το μοντέλο της έκτης γενιάς (W222) παρουσιάστηκε πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια και ανανεώθηκε το 2017. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ στη Mercedes-Benz, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για ένα διάδοχο που πιθανόν να φτάσει στην επιφάνεια το 2020. Φαίνεται ότι τα πρωτότυπα δοκιμάζονται ήδη με πολλά από τα πάνελ αμαξώματος έτοιμα για παραγωγή, αλλά αυτή η τελευταία παρτίδα κατασκοπευτικών φωτογραφιών που αποκαλύπτουν ότι η καμπίνα έχει διαφοροποιηθεί αισθητά σε αυτή την επερχόμενη γενιά.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε λόγω της αφθονίας του καμουφλάζ, προκαλεί ενδιαφέρον έστω και μια πρόχειρη ματιά στη μελλοντική S-Class. Υπάρχει μια τεράστια ψηφιακή οθόνη ψηφιακού στην πλευρά του οδηγού, η οποία με ένα περίεργο τρόπο δεν συνδέεται με την οθόνη ψυχαγωγίας στην κεντρική κονσόλα. Οι αεραγωγοί στη μέση τοποθετούνται ψηλά στο ταμπλό, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι η διάταξη θα αλλάξει στην έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έχει ήδη προτείνει η διαμόρφωση του πίνακα οργάνων της επόμενης S-Class να έχει μερικά κοινά με αυτά του Concept Maybach Ultimate Luxury. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα υπάρχει ένα ευρύ ζεύγος οθονών σε ένα ενοποιημένο σύμπλεγμα, καθώς οι δύο οθόνες αναμένεται να μοιράζονται το ίδιο υπόβαθρο. Μια παρόμοια προσέγγιση έχει ήδη εφαρμοστεί στη νέα A-Class και θα εμφανιστεί και στην επερχόμενη GLE.

2020-mercedes-s-class-spy-photo-tsiro-530

Με την επίσημη αποκάλυψη να απέχει τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα, πολύ λίγα είναι γνωστά για τη νέα S-Class. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι ενώ δεν θα υπάρχει μια ηλεκτρική S-Class, θα υπάρξει τελικά ένα μεγάλο EV sedan παρόμοιο σε φιλοσοφία. Ένα προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης είναι δεδομένο, όπως και οι πιο αποδοτικοί κινητήρες συμπεριλαμβανομένης της plug-in υβριδικής έκδοσης. Η νέα S-Class θα φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, μεταξύ άλλων και με μακρύ μεταξόνιο. Να περιμένετε επίσης μια νέα S63, ενώ μια έκδοση που τροφοδοτείται με κινητήρα V12 θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο της Maybach, όπως υπαινίχθηκε το αφεντικό της AMG.