Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Renault-Nissan-Mitsubishi με τη Google

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Renault-Nissan-Mitsubishi με τη Google

ΝΕΑ

Συνεργασία Renault-Nissan-Mitsubishi με τη Google

ΝΕΑ

Μπορεί η πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών να επιδιώκει να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό την πρόσβαση της Google στα αυτοκίνητά τους, ωστόσο η συμμαχία των Renault, Nissan και Mitsubishi κάνει ακριβώς το αντίθετο!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ανακοινώθηκε η τεχνολογική συνεργασία με την εταιρεία-κολοσσό, της οποίας το λειτουργικό σύστημα Android θα ενσωματώνεται στο κέντρο ελέγχου του οχήματος αντί να είναι διαθέσιμο μόνο συνδέοντας το smartphone σας (όπως και το Apple CarPlay).

Έτσι θα μπορείτε να χειρίζεστε όλες τις εφαρμογές της Google απ’ ευθείας από την κονσόλα του αυτοκινήτου σας! Η πλοήγηση θα γίνεται μέσω του Google Maps ενώ η εν λόγω εταιρεία θα έχει πρόσβαση στο που βρίσκεστε, ποια είναι η καθημερινή σας διαδρομή, που πάτε να διασκεδάσετε κ.α. Ανοίγοντας έτσι τις πύλες σε μία εντελώς νέα διάσταση σε ότι αφορά στο marketing, πράγμα που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ήθελαν να «προσφέρουν» στη Google.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με τα παραπάνω, το αυτοκίνητό σας θα «μαθαίνει» ποια είναι η αγαπημένη σας μουσική, θα ενσωματώνει τα αγαπημένα σας app και θα μπορείτε να το χειριστείτε και με φωνητικές εντολές μέσω του Google Assistant.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σύστημα. Ακόμα κι αν ξεχάσετε το τηλέφωνό σας στο σπίτι, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες που θέλετε από το αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά ο Kal Mos, αντιπρόεδρος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi στον τομέα της συνδεσιμότητας οχημάτων.

«Κι αν έχω iPhone;», ίσως είναι η πρώτη σας σκέψη. Τότε εκεί θα υπάρχει κανονικά η CarPlay λειτουργία που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Advertisement

Πρέπει να σημειώσουμε πως ανάλογη στρατηγική έχει ανακοινώσει και η Volvo Cars ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η συνεργασία και σε τομείς όπως αυτός της αυτόνομης οδήγησης.