Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Audi και Airbus

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Audi και Airbus

ΝΕΑ

Συνεργασία Audi και Airbus

ΝΕΑ

Η Audi υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την αεροπορική βιομηχανία Airbus, έχοντας σαν στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Urban Air Mobility» στην πόλη του Ίγκολσταντ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω συνεργασία έρχεται να προστεθεί στο αυτόνομο ιπτάμενο όχημα που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης με τον κωδικό Pop.Up Next, στο οποίο εμπλέκεται και η Italdesign. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση «το όραμα είναι να δημιουργήσουν το ιδανικό μεταφορικό μέσο για τις πόλεις του μέλλοντος που μπορεί να κινείται στο δρόμο, αλλά και να πετάει». Η διθέσια κάψουλα έχει κατασκευαστεί επάνω σε ένα πλαίσιο της Audi και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 80 ίππων, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μία συστοιχία μπαταριών 15 kWh. Η αυτονομία, σε πλήρη φόρτιση φτάνει έως τα 130 km.

Αυτά όταν κινείται στον δρόμο. Για να απογειωθεί το Pop.Up Next συνδυάζει ένα σύστημα της Airbus που φέρει οχτώ έλικες ελικοπτέρου. Σε κάθε έλικα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 26 ίππων, με πηγή ενέργειας μία μπαταρία με ισχύ 70 kWh. Η συνολική ισχύς του συστήματος ανέρχεται στους 214 ίππους, η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 120 km/h και η αυτονομία στα 50 km. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 5. Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν η επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της Airbus, Grazia Vittadini, οι υπουργοί Μεταφορών και ψηφιακών τεχνολογιών, Andreas Scheuer και Dorothee Bär και ο διευθυντής πωλήσεων της Audi, Bram Schot.

Advertisement

Audi, Italdesign and Airbus combine self-driving car and passeng