Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συλλεκτικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συλλεκτικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

ΝΕΑ

Συλλεκτικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

ΝΕΑ

Θέλοντας να τιμήσει τα 108 χρόνια ιστορίας της, η Alfa Romeo λανσάρει δύο νέες ειδικές εκδόσεις των Giulia και Stelvio QV, οι οποίες φέρουν τον κωδικό NRing, συνδέοντας την ιταλική φίρμα με την πίστα του Nurburgring, όπου και τα δύο μοντέλα έκαναν τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Βασικό χαρακτηριστικό και των δύο αποτελεί ο μοναδικός χρωματισμός του αμαξώματος, με τη ματ απόχρωση Circuito Grey, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει η ειδική πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής. Επίσης οδηγός και συνοδηγός έχουν στη διάθεσή τους μπάκετ καθίσματα της Sparco με κόκκινες ραφές, το τιμόνι είναι επενδεδυμένο με δέρμα και αλκαντάρα, ενώ δεν λείπουν  οι carbon λεπτομέρειες (και η οροφή στη Giulia) και τα κεραμικά φρένα.

180614_Alfa-Romeo_ORAX2958b-chariatis-530

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με έναν twin-turbo V6 κινητήρα 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και 61,2 kgm ροπής, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Σε ότι αφορά τη Giulia Quadrifoglio για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 307 km/h. Αντίστοιχα, η τετρακίνητη Stelvio χρειάζεται 3,8” για το 0-100 km/h και 283 km/h τελικής.

Advertisement

180614_Alfa-Romeo_IMG_0342-chariatis-640

Οι συνολικά 219 τυχεροί αγοραστές των εκδόσεων Stelvio και Giulia NRing θα λάβουν μαζί με το αυτοκίνητο, διάφορα δώρα, όπως αγωνιστικό εξοπλισμό της Sparco που περιλαμβάνει τζάκετ,  αγωνιστικά μποτάκια και γάντια, μία μινιατούρα σε κλίμακα 1:18, καθώς και αποκλειστικά μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης στην «Πράσινη Κόλαση».

Advertisement