Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Trump, στον… ψυχίατρο η αυτοκινητοβιομηχανία

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον Λευκό Οίκο ο Trump, στον… ψυχίατρο η αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Trump, στον… ψυχίατρο η αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Η εκλογή του Donald Trump ως 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών εξέπληξε όχι μόνο δημοσκόπους και την Ευρώπη, αλλά και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ειδικά ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ – που μετά την κρίση του 2009 επέστρεψε στις υψηλές πωλήσεις – είναι από αυτός που αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο, με βάση τα όσα είχε πει προεκλογικά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.

Advertisement
Advertisement

Πολλά εξαρτώνται από τη νομοθεσία σε τομείς όπως οι ρύποι, οι δασμοί, τα κίνητρα για απόσυρση/ηλεκτροκίνηση κλπ. Ο Trump έχει δηλώσει ότι θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε όσες εταιρείες μεταφέρουν τις μονάδες παραγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άλλες χώρες, όπως το Μεξικό.

Διαβάστε ΕΔΩ για την αντιπαράθεση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων με τη Ford.

Τι ψήφισαν οι κάτοικοι στην πολιτεία του Μίσιγκαν όπου βρίσκεται η έδρα των Big Three (General Motors, Ford, Chrysler); Η μάχη κρίθηκε οριακά υπέρ του Trump, ο οποίος εξασφάλισε το 47,7% των ψήφων έναντι 47,2% για τη Hillary Clinton. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία πολιτεία που έχει χτυπηθεί σκληρά από την ύφεση, με δεκάδες χιλιάδες ανέργους και περιοχές που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά λοιπόν μετά το 1988 και τον George Bush τον πρεσβύτερο, το Μίσιγκαν κερδίζεται από Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο. Θυμίζουμε ότι το 2012 σε αυτή την πολιτεία ο Barack Obama πήρε το 54,21% των ψήφων, έναντι 44,71% του Mitt Romney.