Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο τελικό στάδιο δοκιμών το νέο Opel Corsa (+videos)

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο τελικό στάδιο δοκιμών το νέο Opel Corsa (+videos)

ΝΕΑ

Στο τελικό στάδιο δοκιμών το νέο Opel Corsa (+videos)

ΝΕΑ

Η Opel ετοιμάζεται να λανσάρει το Φθινόπωρο τη νέα γενιά του Corsa και πλέον, έδωσε στη δημοσιότητα κάποια από τα στοιχεία του, αλλά και φωτογραφίες από τις δοκιμές του.

Advertisement
Advertisement

Η 6η γενιά του Opel Corsa βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών της και οι μηχανικοί της εταιρείας τεστάρουν τα τελικά πρωτότυπα του αυτοκινήτου στη Σουηδία από τον Ιανουάριο, θέλοντας να δουν πως συμπεριφέρεται το νέο μοντέλο σε ακραίες συνθήκες (θερμοκρασίας και οδικές).

Ειδικότερα, οι άνθρωποι της Opel δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο σετάρισμα του αυτοκινήτου ώστε να επιτευχθεί υψηλή πρόσφυση, ευστάθεια, αλλά και κορυφαία απόδοση στο φρενάρισμα – τομείς οι οποίοι μπορούν να δοκιμαστούν στις χαμηλής πρόσφυσης συνθήκες που επικρατούν σε δρόμους κοντά στον Αρκτικό κύκλο.

Παράλληλα, οι μεγάλες νύχτες του Βορρά επιτρέπουν τη δοκιμή και των νέων ενεργών LED φώτων του Corsa, που αναμένεται να προσφέρουν βέλτιστη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον των παραπάνω δοκιμών, αρκετά προ-παραγωγής νέα Corsa χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή ως δοκιμαστικά στο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών της Opel στο Dudenhofen της Γερμανίας, ενώ ειδικά τεστ γίνονται στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και άνεσης του Corsa στα κεντρικά της μάρκας στο Russelsheim.

Από εκεί και πέρα και με βάση το χρονοδιάγραμμα της Opel, το νέο Corsa αναμένεται να ξεκινήσεις τις παραγγελίες του μέσα στο καλοκαίρι, ώστε το Φθινόπωρο όπως προείπαμε να ξεκινήσει η πλήρης διάθεσή του.

Advertisement

Με βάση αυτά που γνωρίζουμε σήμερα και τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί από την Opel, το νέο μοντέλο θα είναι 10% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο και θα έχει και ηλεκτρική έκδοση. Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι από τη μία με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν την κατανάλωση του μοντέλου, ενώ από την άλλη να προσφέρουν και μια περισσότερο fun-to-drive οδική συμπεριφορά.

Advertisement