Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο ταξί του μέλλοντος θα μπορείς να κοιμηθείς

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο ταξί του μέλλοντος θα μπορείς να κοιμηθείς

ΝΕΑ

Στο ταξί του μέλλοντος θα μπορείς να κοιμηθείς

ΝΕΑ

Το Swift Pod είναι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο με τις ανέσεις ενός δωματίου χαλάρωσης.

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα με τα οποία θα μετακινούμαστε στο μέλλον ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα πεδία δράσης για τους γραφίστες όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα έχουμε δει τρελά projects να πρωταγωνιστούν ακόμα και σε ταινίες, ωστόσο μέχρι τώρα κανένα από αυτά τα σχέδια δεν έχει βρει θέση στη σύγχρονη μετακίνηση.

Ο σχεδιαστής Πίτερ Στούλτς, στην τελευταία του φουτουριστική δημιουργία έβαλε στο παιχνίδι της μετακίνησης την ολοκληρωτική άνεση. Το Swift Pod είναι ένα όχημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν έχει καμία επαφή με την οδήγηση. Εξωτερικά το αυτοκίνητο από το πλάι μοιάζει με φουτουριστική μοτοσικλέτα, ωστόσο στη μία του πλευρά δημιουργεί ένα τρίγωνο που καταλήγει σε έναν επιπλέον τροχό.

Ουσιαστικά είναι ένα τρίτροχο με δύο τροχούς στη δεξιά πλευρά και έναν στην αριστερή πλευρά. Τα πολύ καλά ξεκινούν όταν περάσουμε στην καμπίνα του Swift Pod. Εκεί έχουμε ουσιαστικά ένα δωμάτιο στο οποίο ο επιβάτης ή οι επιβάτες μπορούν να διαβάσουν, να δουλέψουν, να χαλαρώσουν, να φάνε, ακόμα και να κοιμηθούν.

Advertisement
Advertisement

Το αυτόνομο όχημα Swift Pod θα είναι μέρος ενός μεγάλου στόλου οχημάτων τα οποία θα λειτουργούν όπως τα ταξί. Θα κλείνεις online τη διαδρομή σου και το όχημα θα σε παραλαμβάνει από το σπίτι μεταφέροντάς σε όπου θελήσεις. Η μετακινήσεις θα γίνονται ταχύτατα, ενώ για μεγαλύτερες αποστάσεις θα έχει προβλεφθεί κάποια στάση στα σημεία που επιλέξει ο επιβάτης.

Το project του Στούλτς μπορεί να είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν αποκλείεται το 2100 κάτι αντίστοιχο να είναι το τρένο ή το ταξί του μέλλοντος.