Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενα Tesla “σκοτώνει” μηχανικό της Apple…

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενα Tesla “σκοτώνει” μηχανικό της Apple…

ΝΕΑ

Ενα Tesla “σκοτώνει” μηχανικό της Apple…

ΝΕΑ

Ένα ακόμα θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε στο Λος Άντζελες με θύμα έναν μηχανικό της Apple που οδηγούσε ένα Tesla Model X βάζει και πάλι στο στόχαστρο το σύστημα Autopilot για πιθανή υπαιτιότητα.

Advertisement
Advertisement

Το θανατηφόρο ατύχημα που είχε το 2018 ένας μηχανικός της Apple με ένα Tesla Model X έχει πάρει εδώ και αρκετό διάστημα την δικαστική οδό. Οι δικηγόροι της οικογένειας του εκλιπόντα έφεραν στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία υποστηρίζουν πως ο μηχανικός είχε προηγουμένως παραπονεθεί για κακή λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Autopilot στην περιοχή που τελικά συνέβη το ατύχημα.

Σύμφωνα με τις αναφορές ο Walter Huang είχε πει σε αρκετά μέλη του συγγενικού και φιλικού κύκλου του πως το Model X παρουσίαζε μια τάση να προσεγγίζει το διαχωριστικό στήθωμα  (στο οποία τελικά και συνέβη το ατύχημα) στον αυτοκινητόδρομο κάθε φορά που περνούσε από την συγκεκριμένη περιοχή. Είχε περιγράψει μάλιστα πως φαινόταν πως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ήταν σαν να λάμβανε κάποια εντολή να στρίψει προς το στήθωμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Huang είχε πάει το Model X σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να διορθώσει το πρόβλημα όμως εκεί δεν μπορούσε να διαπιστωθεί κάτι σχετικό με την ανωμαλία στη λειτουργία και δεν έγινε κάποια ενέργεια. Η οικογένεια του Huang έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον της Tesla αλλά και του Τμήματος Μεταφορών της Καλιφόρνια για παράλειψη συντήρησης του προστατευτικού στηθώματος μετά από ατύχημα που είχε γίνει νωρίτερα στο ίδιο σημείο.