Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Παρίσι η νέα Mercedes-Benz GLE

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Παρίσι η νέα Mercedes-Benz GLE

ΝΕΑ

Στο Παρίσι η νέα Mercedes-Benz GLE

ΝΕΑ

Η Mercedes GLE του 2019 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο. Τώρα είναι η ώρα να ρίξουμε ένα πιο λεπτομερές βλέμμα στο ανασχεδιασμένο crossover το οποίο θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με ελάχιστο καμουφλάρισμα, η ολοκαίνουργια GLE υιοθετεί μια ανασχεδιασμένη μπροστινή πρόσοψη με μία νέα μάσκα. Η γρίλια συνοδεύεται από νέους προβολείς που έχουν ξεχωριστά φώτα ημέρας LED. Ενώ οι εισαγωγές αέρα είναι κρυμμένες κάτω από το ογκώδες καμουφλάζ, οι προηγούμενες φωτογραφίες έχουν δείξει ότι θα είναι τεράστιες και θα συνδέονται μέσω του μικρού ανοίγματος κάτω από τη μάσκα. Προχωρώντας πίσω, μπορούμε να δούμε το εξελικτικό στυλ καθώς και τα ανοίγματα στα εξωτερικά άκρα του μπροστινού προφυλακτήρα. Ενώ οι αλλαγές δεν είναι δραστικές, το μοντέλο έχει ένα πιο κομψό αμάξωμα σε σχέση με πριν.

Συνεχίζοντας προς τα πίσω, η GLE διαθέτει μια αεροτομή τοποθετημένη στην πέμπτη πόρτα ενώ οι τονισμένες πίσω κολώνες D κολακεύουν τη συνολική εμφάνιση. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του styling περιλαμβάνουν ένα νέο πίσω προφυλακτήρα όπως επίσης και διπλή απόληξη στην εξάτμιση. Εντός, το crossover θα έχει μια σημαντικά βελτιωμένη καμπίνα με υλικά υψηλότερης ποιότητας από πριν. Οι οδηγοί θα καθίσουν πίσω από ένα νέο τιμόνι τριών ακτίνων και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια τεράστια ψηφιακή οθόνη που φαίνεται να επιπλέει μπροστά από ένα φόντο από χρώμιο. Διαθέτει επίσης νέα κεντρική κονσόλα με χειρολαβές, καθώς και ξύλινα διακοσμητικά αλλά και μεταλλικά στοιχεία. Άλλες νέες προσθήκες περιλαμβάνουν ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας και ένα πιο πολυτελές πίσω θάλαμο επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-benz-gle-spy-tsiro-530

Κάτω από το καπό περιμένουμε μια ποικιλία γνωστών κινητήρων. Οι επιλογές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν straight six 3.0 λίτρων που παράγει 367 PS και ροπή στρέψης 500 Nm. Ο κινητήρας θα διαθέτει λειτουργία EQ Boost, η οποία μπορεί να παράγει επιπλέον ισχύ 22 PS και ροπή 250 Nm σε σύντομες χρονικές περιόδους.

Από την πλευρά των diesel, θα μπορούσε να υπάρχει μια εξακύλινδρη μονάδα 3,0 λίτρων με δύο διαφορετικές αποδόσεις. Η GLE 350d θα έχει 286 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ η GLE 400d θα σκαρφαλώσει στους 340 PS και τα 700 Nm ροπής. Θα υπάρξουν επίσης AMG παραλλαγές συμπεριλαμβανομένης μιας GLE 53 με twin-turbo 3,0 λίτρων που παράγει 435 PS και 520 Nm ροπής. Θα υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει επιπλέον 22 PS και 250 Nm ροπής. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε και άλλους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός V8 με διπλό turbo 4.0 λίτρων που θα κοσμεί τις GLE 63 και GLE 63 S. Η πρώτη θα έχει ονομαστική ισχύ 571 ίππους και ροπή 750 Nm, ενώ η τελευταία θα αποδίδει 612 PS και ροπή 850 Nm.