Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο μικροσκόπιο ο 1.4 Turbo του νέου Opel Astra

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο μικροσκόπιο ο 1.4 Turbo του νέου Opel Astra

ΝΕΑ

Στο μικροσκόπιο ο 1.4 Turbo του νέου Opel Astra

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μερικά περισσότερα στοιχεία για το νέο 1.4 Ecotec Turbo που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στο νέο Astra.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H Opel περιγράφει το νέο της μοτέρ ως τον «big brother» του τρικύλινδρου των 1.000 cc που τοποθετείται ήδη στα Adam και Corsa. Συγκεκριμένα, ο νέος τετρακύλινδρος των 1.400 cc είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έχει άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση, ενώ στο Astra θα τον δούμε σε δύο εκδόσεις, με 125 PS και 150 PS. Η ροπή των 25 kgm αποδίδεται σε ένα ευρύ εύρος στροφών, από τις 2.000 έως τις 3.500 rpm. Ο νέος βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με σύστημα start/stop για βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου (μέση τυποποιημένη στα 4,9 lt/100 km) και εκπομπή CO2 (στα 114 g/km).

Opel highlights the new Turbo engine (1)

Advertisement
Advertisement

Στην σχετική ανακοίνωση η Opel επισημάνει την αθόρυβη και με εξαιρετικά μικρούς κραδασμούς λειτουργία του μοτέρ χάρη σε νέες τεχνικές. O νέος 1.4 Ecotec DIT (Direct Injection Turbo) κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στην Ουγγαρία. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο εργοστάσιο βγήκε το νούμερο 8.000.000 μηχανικό σύνολο και προφανώς μπορείτε μαντέψετε για ποιο πρόκειται.