Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Λος Άντζελες το VW I.D. Buzz Cargo

Ελλάδα 18:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Λος Άντζελες το VW I.D. Buzz Cargo

ΝΕΑ

Στο Λος Άντζελες το VW I.D. Buzz Cargo

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος στην Ευρώπη. Το I.D. της Volkswagen, το ηλεκτρικό και πολυαναμενόμενο Buzz αποκτά έκδοση Cargo, η οποία κατευθύνεται προς ολοταχώς προς το LA για το επίσημο ντεμπούτο του εκεί όπου αναμένεται να προσελκύσει το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον, στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με βάση το Modular Electric Drive Kit (MEB), το I.D. Buzz Cargo αποτελεί την επαγγελματική έκδοση του I.D. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Buzz θυμίζουμε πως έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Ντιτρόιτ πέρυσι. Μπορεί να καλύψει 322-547 km με μία μόνο φόρτιση. Το ηλεκτρικό van θα μπορούσε να εισέλθει στην παραγωγή το 2022 σε ότι αφορά πάντα στην Ευρώπη. Στον κύκλο WLTP, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας η αυτονομία δείχνει ιδανική για χρήση εντός αλλά και εκτός πόλης. Η αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει δύο μπαταρίες για το ηλεκτρικό φορτηγό. Για την κάλυψη “αρκετά συνηθισμένων αποστάσεων” στην πόλη σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση, η μπαταρία ιόντων λιθίου 48 kWh θα πρέπει να είναι αρκετή. Για πελάτες που χρειάζονται μεγαλύτερη εμβέλεια, η VW θα μπορούσε επίσης να προσφέρει ένα πακέτο 111 kWh.

VW-i.d.-buzz-cargo-concept-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Κάθε μία από τις δύο μπαταρίες τροφοδοτεί ηλεκτρικό ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 201 ίππων (150 kW) ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα κινώντας τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μονής σχέσης. Εάν η αγορά απαιτήσει έκδοση AWD, η VW θα πρέπει να προσθέσει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 159 km/h. Η φόρτιση της μεγαλύτερης μπαταρίας σε ποσοστό 80% διαρκεί 30 min με ταχυφορτιστή 150 kW DC. Η VW λέει ότι η μπαταρία είναι επίσης συμβατή με την επαγωγική φόρτιση. Παρόμοιο σε μέγεθος με το VW Transporter, το I.D. Buzz Cargo έχει μήκος 5,048 mm, πλάτος 1,976 mm και ύψος 1,963 mm, με μεταξόνιο 3,300 mm.

VW-i.d.-buzz-cargo-concept-tsiro-530-1

Σε επίπεδο στυλ, μοιάζει με το I.D. Buzz με τη διαφορά ότι δεν διαθέτει πίσω πλευρικά παράθυρα. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι η μακρύτερη οπίσθια προεξοχή μήκους 106 mm. Αυτό μεταφράζεται σε ένα σημαντικό ωφέλιμο φορτίο στο πίσω τμήμα 798 kg. Στο LA Auto Show, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα πάγκο εργασίας και εξαρτήματα για το I.D. R στο έξυπνο σύστημα ραφιών.

Advertisement

VW-i.d.-buzz-cargo-concept-tsiro-640

Advertisement