Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο LA Auto show τα Audi E-Tron Sportback και RS Q8

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο LA Auto show τα Audi E-Tron Sportback και RS Q8

ΝΕΑ

Στο LA Auto show τα Audi E-Tron Sportback και RS Q8

ΝΕΑ

Γνωρίζαμε ήδη ότι το Audi e-tron Sportback θα αποτελέσει το κύριο έκθεμα της φίρμας στο LA Auto Show του 2019, τώρα όμως πληροφορηθήκαμε πως “το παρών” θα δώσει και το υψηλής απόδοσης SUV RS Q8.

Advertisement
Advertisement

 

Έτσι, η Audi θα έχει δύο παγκόσμιες πρεμιέρες στην Καλιφόρνια, καθώς και ένα ντεμπούτο στη Βόρεια Αμερική – το RS6 Avant. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης κυκλοφορήσει μια εικόνα teaser του e-tron Sportback που δείχνει το σχήμα των προβολέων τα οποία θα διαθέτουν μια νέα τεχνολογία Digital Matrix. Πρώτη φορά σε όχημα παραγωγής, οι προβολείς Digital Matrix μπορούν να φωτίσουν το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο “με πρωτοφανή ακρίβεια μέσω της χρήσης περίπου ενός εκατομμυρίου μικρο-καθρεφτών. Προς το παρόν, αυτό είναι όλο που η Audi είναι πρόθυμη να μοιραστεί με αυτή τη νέα τεχνολογία φωτισμού. Έχουμε ήδη δει πώς φαίνεται το Audi e-tron Sportback σε μια σειρά από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο μήνα – είναι ουσιαστικά η έκδοση “crossover coupe” του γνωστού e-tron. Η Audi αναφέρει ότι η έκδοση Sportback μοιράζεται τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα και θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο στις Βρυξέλλες.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το Audi RS Q8, είναι ένα SUV υψηλής απόδοσης που φορά κινητήρα V8 4 λίτρων TFSI twin-turbo V8 με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων και ήπιο υβριδικό σύστημα βασισμένο στο ηλεκτρικό σύστημα 48V. Χάρη στην τεχνολογία του, το RS Q8 μπορεί να ανακτήσει έως και 12kW ισχύ στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να κινείται μέχρι και 40 δευτερόλεπτα με τον κινητήρα σβηστό σε ταχύτητες μεταξύ 55-159 km/h. Από την άλλη πλευρά, το τελευταίο RS6 Avant αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής.