Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο L.A. και το Infiniti QX50 (video)

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο L.A. και το Infiniti QX50 (video)

ΝΕΑ

Στο L.A. και το Infiniti QX50 (video)

ΝΕΑ

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με διαρκώς μεταβαλλόμενη συμπίεση στους κυλίνδρους του κινητήρα είναι το νέο Infiniti QX50 που παρουσιάζεται στο Auto Show του Λος Άντζελες. Είναι μια τεχνολογία που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα για την απόδοση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, η εξέλιξη των οποίων όπως φαίνεται δεν έχει φτάσει το τέλος της.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Το είδαμε σε μορφή πρωτοτύπου και μας εντυπωσίασε. Το Infiniti QX50 έχει εμφάνιση που συνδυάζει το δυναμισμό με την κομψότητα. Στοιχεία αυτής της ιδιαίτερης εμφάνισης, είναι τα LED’s φώτα εμπρός και η χρήση των χρωμιωμένων επιφανειών, που δίνουν άλλον αέρα στην εμφάνιση του μοντέλου.

Infiniti-QX50-boi-530

Από LED’s αποτελούνται και τα πίσω φώτα του μοντέλου που πατάει σε ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών ανάλογα με την έκδοση. Ανάλογη είναι και η εικόνα στην καμπίνα, όπου τα πολυτελή υλικά δίνουν τον τόνο καλύπτοντας κάθε επιφάνεια. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι το γεγονός πως έχουν επιλεγεί για την καμπίνα, μια σειρά από διαφορετικής υφής δερμάτινες επενδύσεις, που συνδυάζονται με αλουμινένιες ή ξύλινες επιφάνειες.

Advertisement

Infiniti-QX50-boi-640b

Το σύστημα ψυχαγωγίας ελέγχεται από τις δύο οθόνες αφής, 7 και 8 ιτνσών που δεσπόζουν στο ταμπλό. Πλούσιοι είναι και οι χώροι που προσφέρονται για τους επιβάτες, ενώ παρά το πολυτελές ύφος του μοντέλου, η δυνατότητα αναδίπλωσης των καθισμάτων προσφέρει έως και 1.823 λίτρα χώρου για φόρτωση μεγάλων σε όγκο αντικειμένων.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο νέος 2λιτρος VC-Turbo που αποδίδει 268 ίππους και 38,7 kgm ροπής, ενώ συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο CVT που διαθέτει και χειροκίνητη επιλογή 8 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Infiniti-QX50-boi-640

Advertisement

Φυσικά, από τον κινητήρα το high light είναι το σύστημα διαρκώς μεταβαλλόμενης συμπίεσης. Είναι ο πρώτος κινητήρας που διαθέτει το σύστημα αυτό, με ένα εύρος λειτουργίας από 8:1 έως 14:1 που δίνει ανάλογα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης ή πολύ χαμηλής κατανάλωσης.