Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Γκούντγουντ το Lexus RC F

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Γκούντγουντ το Lexus RC F

ΝΕΑ

Στο Γκούντγουντ το Lexus RC F

ΝΕΑ

Άλλη μία πρώτη εν κινήσει εμφάνιση σπορ μοντέλου θα δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ που διεξάγεται 26 με 29 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο λόγος για το Lexus RC F που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο στo περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θα «πατήσει γκάζι» στη φημισμένη βρετανική ανάβαση.

Εφοδιάζεται με ισχυρότερο V8 κινητήρα που έχει δημιουργήσει η ιαπωνική μάρκα, χωρητικότητας 5.0 l, απόδοσης άνω των 450 PS και ροπής άνω των 53 kgm (σ.σ. τα ακριβή νούμερα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Advertisement
Advertisement

Το Lexus RC F που θα βγει στις αγορές στο τέλος του έτους, εφοδιάζεται με ειδικά ρυθμισμένο 8άρι αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας Sport Direct Shift αλλά είναι και το πρώτο μοντέλο με κινητήρα εμπρός και κίνηση μόνο πίσω, που εξοπλίζεται με σύστημα Torque Vectoring. Αυτό διαθέτει τρεις ρυθμίσεις στη λειτουργία του διαφορικού (Standard, Slalom, Track) αναλόγως τα επίπεδα πρόσφυσης στο δρόμο.

Το RC F αποτελεί εξέλιξη του Lexus RC coupe που με τη σειρά του αναβαθμίζεται και θα βγει στις αγορές το 2015. Όμως έχει πιο ισχυρό κινητήρα και πιο δραματική εμφάνιση, εμπνευσμένη όπως λένε οι σχεδιαστές της μάρκας, από την LFA, που επίσης θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις του Γκούντουντ.