Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στις 14 Μαρτίου παρουσιάζεται το Tesla Model Y

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στις 14 Μαρτίου παρουσιάζεται το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Στις 14 Μαρτίου παρουσιάζεται το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Η Tesla παρουσίασε μια νέα εικόνα από το επερχόμενο Model Y, ένα νέο συμπαγές premium crossover, μάλιστα λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 14 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εικόνα, που αποστέλλεται στο πλαίσιο πρόσκλησης για το λανσάρισμα του οχήματος, παρέχει μια ματιά στο μπροστινό μέρος του Model Υ. Δείχνει το SUV σε μπλε χρώμα και σε αντίθεση με τις προηγούμενες εικόνες, απεικονίζει το όχημα με τους παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέφτες. Στην τυπική μόδα της Tesla, υπάρχει επίσης ένα κρυμμένο αυγό του Πάσχα στην teaser εικόνα. Όπως ανακαλύφθηκε πρόσφατα από πολλούς λάτρεις της Tesla, η προσπάθεια να φωτιστεί η εικόνα έδειξε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες του οχήματος καθώς και μια πινακίδα κυκλοφορίας με τίτλο ‘Nice Try’. Η Tesla είναι σαφώς ένα βήμα μπροστά από εμάς…

Ενώ το ίδιο το teaser δεν αποκαλύπτει πολλά σχετικά με το Model Υ, δείχνει ότι οι προβολείς του μοιάζουν περισσότερο με εκείνους του Model 3 παρά με τους αντίστοιχους των Model S και Model X. Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι το μοντέλο Y θα αποκαλυφθεί στις 14 Μαρτίου, είπε ότι θα είναι περίπου 10% μεγαλύτερο από το Model 3 και θα κοστίσει περίπου 10% περισσότερο. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το μοντέλο Υ θα μοιράζεται περίπου το 75% των μερών του με το Model 3 ενώ πιθανότατα να δανείζεται και τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla είπε αρχικά ότι το SUV θα πατούσε σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα. Ωστόσο, ο Musk έκτοτε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική του Model 3, πιθανώς σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος εξέλιξης.