Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ευρώπη το πρώτο compact SUV της Lexus (+video)

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ευρώπη το πρώτο compact SUV της Lexus (+video)

ΝΕΑ

Στην Ευρώπη το πρώτο compact SUV της Lexus (+video)

ΝΕΑ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού έκανε το ντεμπούτο του το πρώτο compact SUV της Lexus, το UX, εν όψει του επίσημου λανσαρίσματός του στην Ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2019. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Lexus UX θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Audi Q3, η BMW X1, η Mercedes GLA, καθώς και το Volvo XC40 και η Jaguar E-Pace, όντας το μικρότερο crossover/SUV μοντέλο στην ιστορία της ιαπωνικής φίρμας.

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος του ανέρχεται στα 4,495 μέτρα, βάζοντάς το στην καρδιά της κατηγορίας. Όσο για την εμφάνισή του, αυτή εμπνέεται από την πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της Lexus, σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα άκρως δυναμικό.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση είναι αρκετά μοντέρνα, με τη Lexus να υπόσχεται κορυφαίας ποιότητας πλαστικά και δέρμα, αλλά και παράλληλα υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης μέσω της χρήσης ειδικών απορροφητικών υλικών.

UX (1)

Στο πεδίο των κινητήρων, διαθέσιμος θα είναι ένας νέος 2λίτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης με 171 ίππους ισχύος (και 205 Nm ροπής), ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων) κιβώτιο ταχυτήτων και προσθιοκίνηση.

Advertisement

Η Lexus θα προσφέρει φυσικά και ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, που συνδυάζει τον ίδιο 2λιτρο βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτρικούς βενζινοκινητήρες. Η ονομαστική απόδοση είναι 180 ίπποι, ενώ θα υπάρχει επιλογή για προσθιοκίνητη ή 4κίνητη (με έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα) έκδοση.

UX (2)

Advertisement

Στο πεδίο της τεχνολογίας, το UX θα εφοδιαστεί με μια σειρά από Συστήματα Ασφαλείας όπως Ενεργό Cruise Control, Σύστημα που αναγνωρίζει τα οδικά σήματα, Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης που αναγνωρίζει και πεζούς, Αυτόματα φώτα κ.α.

Διαθέσιμη τέλος θα είναι και έκδοση F-Sport, με πιο σπορτίφ εμφάνιση και εσωτερικό, 18άρες ζάντες, αλλά και πιο σφιχτά ρυθμισμένη ανάρτηση, για πιο δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement