Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελβετία αντικαθιστούν τα diesel περιπολικά με Tesla

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελβετία αντικαθιστούν τα diesel περιπολικά με Tesla

ΝΕΑ

Στην Ελβετία αντικαθιστούν τα diesel περιπολικά με Tesla

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα το Tesla Model X θα χρησιμοποιηθεί ως περιπολικό, αφού το Καντόνι της Βασιλείας στην Ελβετία ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει 7 από τα crossover της αμερικάνικης εταιρείας ως τα νέα του περιπολικά. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Τα νέο περιπολικά θα αγοραστούν ως επιβατικά και θα διασκευαστούν στη συνέχεια σε περιπολικά από την ολλανδική εταιρεία Force Pro.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τις ελβετικές αρχές, η επιλογή του Tesla Model X ως το νέο περιπολικό του Καντονιού έγινε σε συνέχεια μιας πλήρους ανάλυσης, που ανέδειξε τα συν και τα πλην της χρήσης ηλεκτρικών μοντέλων από την αστυνομία.

Παρότι λοιπόν το Tesla Model X είναι 40.000-50.000 ευρώ πιο ακριβό από ένα συμβατικό περιπολικό με diesel κινητήρα, το κόστος χρήσης είναι πολύ πιο φθηνό τόσο σε ό,τι αφορά στην κατανάλωσή του, όσο και στη συντήρηση του κάθε ενός αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον αυτών, οι αρχές τονίζουν ότι η αυτονομία των 500 χλμ. που προσφέρει το Model X με μια πλήρη φόρτιση, επαρκεί και παραπάνω για τις ανάγκες που έχουν τα περιπολικά της περιοχής (σχεδόν 200 χλμ./μέρα).

Τα 7 νέα ηλεκτρικά περιπολικά αναμένεται να βγουν στους δρόμους αργότερα μέσα στη χρονιά. Όπως προείπαμε, πρόκειται για την πρώτη φορά που μια Ευρωπαϊκή χώρα επιλέγει ένα Model X για να ενταχθεί στο στόλο των περιπολικών της.

Model X 640 (1)