Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το νέο Astra!

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα το νέο Astra!

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το νέο Astra!

ΝΕΑ

Μπορεί η παγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό να γίνει το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη και οι παραδόσεις στην ελληνική αγορά να αρχίσουν το Νοέμβριο, όμως το πρώτο Astra βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. Η GM Ελλάς παρουσίασε σε εκδήλωση στην Ανάβυσσο την έβδομη γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου της Opel και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Παρότι το νέο Astra είναι μικρότερο σε μήκος από το απερχόμενο μοντέλο (φθάνει τα 4,37 m), έχει γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Ακόμη και δύο ψηλοί επιβάτες θα βολευτούν στα πίσω καθίσματα, καθώς υπάρχει «αέρας» τόσο για τα γόνατά τους όσο και πάνω από τα κεφάλια τους. Η απτή ποιότητα στην καμπίνα των επιβατών είναι αναβαθμισμένη, με καλή συναρμογή και αφρώδη υλικά. Η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων IntelliLink υποστηρίζει τα Android Auto και Apple CarPlay, επιτρέποντας στον οδηγό του Astra να χειρίζεται εύκολα και με ασφάλεια όλες τις λειτουργίες του smartphone.

Το νέο Astra είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο (από 120 έως 200 kg), κάτι που συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση των επιδόσεων και τον περιορισμό κατανάλωσης-ρύπων. Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο νέος 3κύλινδρος turbo 1.0 ECOTEC, ο οποίος αποδίδει 105 PS και μπορεί να συνδυαστεί τόσο με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο όσο και με το ρομποτιζέ Easytronic 3.0 (επίσης 5 σχέσεων). Και στις δύο περιπτώσεις οι εκπομπές ρύπων είναι κάτω από τα 100 g/km (99 και 96, αντίστοιχα), ενώ η μέση κατανάλωση 4,3 και 4,2 lt/100 km. Νέος είναι και ο 1.4 ECOTEC, με 145 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 CDTI εφοδιάζει το νέο Astra όχι μόνο στις εκδόσεις με τα 110 και τα 136 PS, αλλά και σε βασική με 95 PS. Και εδώ, όλες οι εκδόσεις εκπέμπουν έως 99 g. CO2 ανά km. Πιο «πράσινη» αυτή με τα 110 PS, με 90 g/km και μέση κατανάλωση 3,4 lt/100 km.

Ο εξοπλισμός του Astra είναι πιο πλούσιος από ποτέ, με φώτα τεχνολογίας IntelliLux LED που προσαρμόζουν αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και το σύστημα συνδεσιμότητας και άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης OnStar. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τα συστήματα αναγνώρισης οδικής σήμανσης (Traffic Sign Assistant), διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας οχήματος (Lane Departure Warning), ένδειξης απόστασης προπορευόμενου οχήματος (Following Distance Indication), αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με φρενάρισμα επικείμενης σύγκρουσης (Collision Imminent Braking).

Advertisement