Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Βρετανία τα παιδιά μαθαίνουν να οδηγούν από 10 ετών!

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Βρετανία τα παιδιά μαθαίνουν να οδηγούν από 10 ετών!

ΝΕΑ

Στη Βρετανία τα παιδιά μαθαίνουν να οδηγούν από 10 ετών!

ΝΕΑ

Βασική προϋπόθεση  για να συμμετέχει κάποιος πιτσιρικάς στα μαθήματα οδήγησης είναι το ύψος του να ξεπερνά τα 1,42 μ.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί στην Ελλάδα ακόμη να συζητάμε αν πρέπει ή όχι οι 17χρονοι να μαθαίνουν να οδηγούν ωστόσο στη Βρετανία φαίνεται πως ακόμη και οι 10χρονοι πιτσιρικάδες μπορούν να κάτσουν πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου σχολής οδηγών και να λάβουν τα πρώτα τους μαθήματα οδήγησης.

Ο λόγος για τη σχολή Young Driver η οποία έχει πραγματοποιήσει εκατομμύρια μαθήματα οδήγησης σε παιδιά με ηλικίες από 10 έως 17 ετών τα τελευταία δέκα χρόνια σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες που βρίσκονται σε 70 τοποθεσίες στη Βρετανία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο μικροί σε ηλικία οδηγοί θα πρέπει να έχουν ύψος άνω του 1,42 μέτρου ώστε να μπορέσει να καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός Corsa και δίπλα του να έχει ένα πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ιδιωτικούς χώρους, δημιουργώντας ρεαλιστικά οδικά συστήματα που περιλαμβάνουν φανάρι, κυκλικούς κόμβους και κόμβους. Οι οδηγοί μπορούν να μάθουν τα πάντα για την αλλαγή ταχυτήτων, τον έλεγχο του συμπλέκτη, το φρενάρισμα, το τιμόνι και το χώρο στάθμευσης σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος και διασκέδαση, συμβάλλοντας στην παράταση της περιόδου μάθησης και στη δημιουργία ασφαλέστερων μελλοντικών οδηγών.

Πρόσφατα η σχολή απέκτησε 170 ολοκαίνουρια Vauxhall Corsa τα οποία τέθηκαν αμέσως στην διάθεση των πιτσιρικάδων επίδοξων οδηγών. Τα ειδικά διαμορφωμένα Corsa έχουν πεντάλ και στη θέση του συνοδηγού ώστε ο δάσκαλος να έχει τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση λάθους των υποψήφιων οδηγών.

Advertisement

Η Sue Waterfield, επικεφαλής Marketing στο Young Driver, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε το φανταστικό νέο μας στόλο από Corsa. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτές ήταν πολύ πρόθυμοι να καθίσουν πίσω από το τιμόνι αυτού του ολοκαίνουριου οχήματος! Είναι ένα τέλειο αυτοκίνητο για ένα νέο οδηγό, με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εύκολο χειρισμό – ενώ έχουν και κορυφαία σχεδίαση. Οι μαθητές μας μαθαίνουν να οδηγούν πολύ σοβαρά, αλλά είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό να έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι που συνήθως δεν θα είναι σε θέση να κάνουν – οπότε το να έχεις και ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο στο μάθημα σίγουρα σε εντυπωσιάζει περαιτέρω!»

Ο Peter Hope, διευθυντής μάρκετινγκ της Vauxhall, δήλωσε: «Η Vauxhall είναι ευτυχής που η Young Driver έχει επιλέξει ένα στόλο 170 ολοκαίνουριων Corsa το οποίο είναι το τέλειο αυτοκίνητο για να μάθει κανείς να οδηγεί. Μάλιστα συνήθως οι νέοι οδηγιοί επειδή μαθαίνουν να οδηγούν σε Corsa επιδιώκουν και εν τέλει επιλέγουν το COrsa για πρώτο τους αυτοκίνητο. Το μοντέρνο νέο μοντέλο είναι το πιο αποδοτικό Corsa που έχει κατασκευαστεί ποτέ και είναι γεμάτο με την τελευταία τεχνολογία ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας.»

Advertisement

Τα ολοκαίνουρια Corsa πέμπτης γενιάς διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πολυμέσων με οθόνες αφής έως 10 ιντσών, όλες συμβατές με το Android Auto και το Apple CarPlay. Στο νέο Corsa επίσης έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, την άνεση και την ευκολία και είναι εξοπλισμένο με πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού ως στάνταρ, όπως το Lane Assist, προειδοποίηση σύγκρουσης και σύστημα «αφύπνισης» του οδηγού με στόχο τη μείωση του κινδύνου ατυχήματος.

Διαβάστε επίσης:

«Αστακός» η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου – Όλοι περνούν από έλεγχο

Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν νέο χρονοδιάγραμμα για τις εκπομπές CO2

Πάνω από 4.000 ΙΧ αναμένουν το… Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης!