Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη σύνταξη το Audi R8!

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη σύνταξη το Audi R8!

ΝΕΑ

Στη σύνταξη το Audi R8!

ΝΕΑ

Η Audi μετά από 17 χρόνια έκλεισε τον κύκλο του θρυλικού R8 κατασκευάζοντας το τελευταίο μοντέλο στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Η Audi ολοκλήρωσε έναν σημαντικό κύκλο στην ιστορία της σταματώντας οριστικά την παραγωγή του R8. Μετά από 17 χρόνια και δύο γενιές, το γερμανικό supercar ανήκει πλέον στο παρελθόν αφού το τελευταίο αυτοκίνητο σε χρώμα Vega Yellow βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Bollinger Hofe στη Γερμανία.

Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για τα R8 αυξήθηκε σημαντικά (49% πάνω το 2023) από τότε που η Audi ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής του, παρέμεινε το αυτοκίνητο με τις λιγότερες πωλήσεις στην γκάμα της εταιρείας. Μάλιστα η Audi καθυστέρησε αρκετά να σταματήσει την παραγωγή του καθώς αποφάσισε να δεχτεί τις τελευταίες παραγγελίες των συλλεκτών που ήθελαν να βάλουν ένα R8 στο γκαράζ τους.

Το τελευταίο R8 παρόλα αυτά δε θα καταλήξει στα χέρια κάποιου ιδιοκτήτη, αλλά θα τοποθετηθεί στο μουσείο της Audi στο Ίνγκοσταντ. Είναι εξοπλισμένο με τον V10 κινητήρα των 5.2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 602 ίππους και είναι σε θέση να πετύχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική του ταχύτητα, αυτή αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ποιο θα είναι το μέλλον του R8; Μάλλον, δε θα υπάρξει κανένα μέλλον για το supercar της Audi. H εταιρεία δεν σκοπεύει να κατασκευάσει κάποιον αντικαταστάτη στο άμεσο μέλλον. Το μοναδικό πράγμα που ίσως δούμε από την Audi είναι κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό supercar που θα ακολουθεί την κληρονομιά του R8.