Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη το Kia XCeed

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη το Kia XCeed

ΝΕΑ

Στη Γενεύη το Kia XCeed

ΝΕΑ

Η οικογένεια crossover της Kia πρόκειται να μεγαλώσει περαιτέρω με την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου βασισμένου στο Ceed. Το όνομα αυτού είναι XCeed.

Advertisement
Advertisement

Ονομάστηκε ανεπίσημα XCeed, για πρώτη φορά, με την εικόνα να αποκαλύπτει ένα κομψό – αλλά προφανώς μη ρεαλιστικό στυλ για το hatchback, καθώς το μοντέλο παραγωγής δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό όσο υπονόησε το σκίτσο.

Αν γνωρίζουμε ένα πράγμα για τα σκίτσα σχεδιασμού είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες τείνουν να κάνουν τα πάντα πιο δραματικά. Έτσι, έχουμε την κεκλιμένη γραμμή οροφής, ένα οπίσθιο άκρο με έντονες οπές, μεγάλους θόλους τροχών και, φυσικά, τεράστιους τροχούς. Επίσης, οι παραδοσιακοί καθρέφτες έχουν παραλειφθεί από την εξίσωση ενώ δεν υπάρχουν ούτε χειρολαβές. Η τελική έκδοση παραγωγής είναι αρκετά διαφορετική, με το XCeed να μοιάζει με κανονικό Ceed, αν και με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πλαστικές επενδύσεις και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Οι εξωτερικές αναλογίες του αυτοκινήτου θα το τοποθετήσουν απέναντι στο Ford Focus Active και το Volkswagen Golf Alltrack. Δεν θα αποδυναμώσει ούτε το Stonic ούτε το Sportage, καθώς θα τοποθετηθεί μεταξύ τους και πιθανότατα θα παραμείνει προσθιοκίνητο, αν και αναμένεται να υιοθετεί κάποια χρήσιμα προγράμματα οδήγησης.

Οι κινητήρες θα προέρχονται από το Ceed, ωστόσο, το XCeed θα διατεθεί και με μια υβριδική έκδοση plug-in κοντά στα τέλη του 2019, κάτι που θα συμβεί και με το Ceed Sportswagon. Το wagon θα χρησιμοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το Niro PHEV αλλά και το Hyundai Kona PHEV. Μια άλλη καινοτομία θα είναι η προσθήκη ψηφιακών οργάνων 12,3 ιντσών, τα οποία θα δώσουν το παρών και στο Ceed από το Σεπτέμβριο, ως προαιρετικός εξοπλισμός. Το XCeed θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019, σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Advertisement
Advertisement