Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γαλλία θα κατασκευάζεται το νέο van της Mitsubishi

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γαλλία θα κατασκευάζεται το νέο van της Mitsubishi

ΝΕΑ

Στη Γαλλία θα κατασκευάζεται το νέο van της Mitsubishi

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο της Renault θα παράγεται η «ιαπωνική» εκδοχή του Trafic μειώνοντας περαιτέρω τα κόστη για την συμμαχία.

Advertisement
Advertisement

Η Renault θα κατασκευάσει την αντίστοιχη έκδοση του Renault Trafic για την Mitsubishi στο εργοστάσιό της στο Sandouville της Γαλλίας, όπου επίσης παράγονται οι αντίστοιχες εκδόσεις για τη Nissan και τη Fiat. Το van της Mitsubishi θα εξαχθεί στη νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με ανακοίνωση της συμμαχίας Renault-Nissan στην οποία προαναγγέλλεται περιφερειακή αναδιάρθρωση.

Η προσθήκη παραγωγής και του van της Mitsubishi θα αυξήσει τις συνεργίες μειώνοντας περαιτέρω το κόστος στη συμμαχία, επειδή το εργοστάσιο κατασκευάζει ήδη το Nissan NV300 και το Fiat Talento παράλληλα με το Trafic.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή των φορτηγών της Mitsubishi θα ξεκινήσει φέτος στο εργοστάσιο Sandouville, με παραγωγικό στόχο 4.000 μονάδων ετησίως. Παράλληλα η παραγωγή του Fiat Talento θα συνεχιστεί στο εργοστάσιο παρόλο που ο όμιλος FCA και PSA προχωρούν την συγχώνευσή τους.

Το εργοστάσιο Sandouville απασχολεί περίπου 2.000 υπαλλήλους και το 2018 παρήγαγε 135.000 φορτηγά, εκ των οποίων τα 94.000 έφεραν το λογότυπο της Renault, 6.000 Nissan και τα υπόλοιπα έφεραν το λογότυπο της Fiat ή της Opel.

Το έργο για την ανάπτυξη του van Mitsubishi ξεκίνησε περίπου πριν από δύο χρόνια υπό τον Ashwani Gupta, τον πρώτο επικεφαλής της συμμαχίας της επιχειρηματικής μονάδας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Ο Gupta ονομάστηκε αργότερα COO της Mitsubishi Motors και είναι πλέον ο επικεφαλής της Nissan. Το van Mitsubishi θα εμφανιστεί στις εκθέσεις Mitsubishi στη νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλία στα μέσα του 2020.

Advertisement

Πέρυσι, η Renault πούλησε 103.204 Trafic παγκοσμίως εκ των οποίων τα 88.189 πουλήθηκαν στην Ευρώπη, καταγράφοντας άνοδο 6% σε σύγκριση με το 2018. Επίσης το 85% του συνόλου των πωλήσεων αφορούσαν σε επαγγελματικά μοντέλα  και το υπόλοιπο επιβατικές εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Απίστευτος Νόμος ΣΥΡΙΖΑ: Δήμοι χρεώνουν “διπλές” παραβάσεις σε εταιρείες ενοικιάσεων & χρονομίσθωσης!

Αποκλειστικό: Νέα αναβολή στην εφαρμογή του WLTP

ΟΔΔΥ: Porsche Cayenne, Hummer H2 & BMW 530d σε εξευτελιστικές τιμές

Advertisement