Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα τέλη του 2019 το πλήρως αυτόνομο Tesla

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα τέλη του 2019 το πλήρως αυτόνομο Tesla

ΝΕΑ

Στα τέλη του 2019 το πλήρως αυτόνομο Tesla

ΝΕΑ

Όπως υποστηρίζει ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, η τεχνολογία της πλήρους αυτόνομης οδήγησης είναι σχεδόν έτοιμη να εφαρμοστεί στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

 

Η παραπάνω δήλωση του εκκεντρικού Αμερικάνου έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο περιοδικό Fortune, τονίζοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει στους τεχνικούς του, σε ότι αφορά την πρόοδο που δείχνουν σχετικά με το σύστημα της πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι όποιες καθυστερήσεις δικαιολογούνται από τα αναμενόμενα προβλήματα που συνήθως προκύπτουν σε καθετί καινοτόμο. «Στο άμεσο μέλλον το αυτοκίνητο θα είναι ικανό να βρίσκει τον οδηγό του, ακόμα και σε ένα χαώδη χώρο στάθμευσης και να τον μεταφέρει στην οικία του ή στο χώρο εργασίας του, χωρίς καμία παρέμβαση από τον ίδιο. Αυτό που με απασχολεί είναι βέβαια το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, πιθανότατα προς τα τέλη του 2019», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Musk.

Advertisement
Advertisement

Και ενώ η Tesla υποστηρίζει ότι τα πλήρως αυτόνομα οχήματα βρίσκονται λίγο πριν την επίσημη εμφάνισή τους, πρέπει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν η φίρμα από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια είχε δηλώσει το 2016 ότι είχε έτοιμο μία εξελιγμένη έκδοση του συστήματος Autopilot, που περιελάμβανε και διαδρομή από την ανατολική στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Tesla πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές των αυτόνομης τεχνολογίας μοντέλων της δεν πραγματοποιούνται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όπως συμβαίνει με άλλες εταιρείες όπως η Waymo, η Apple και η GM.