Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα τέλη του 2018 θα ξεκινήσει η παραγωγή της BMW Z4

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα τέλη του 2018 θα ξεκινήσει η παραγωγή της BMW Z4

ΝΕΑ

Στα τέλη του 2018 θα ξεκινήσει η παραγωγή της BMW Z4

ΝΕΑ

Η νέα BMW Ζ4 θα αρχίσει να παράγεται στην Αυστρία από την Magna-Steyr πριν από το τέλος της χρονιάςΤου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που υπήρχαν ήδη από το 2016, η Magna-Steyr θα είναι αυτή που θα κατασκευάζει τη νέα BMW Ζ4. Η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο της Magna-Steyr στο Graz της Αυστρίας και αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το αν στην ίδια γραμμή παραγωγής θα κατασκευάζεται και η Toyota Supra – που έχει εξελιχθεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα και παράλληλα με την Z4 – αν και κάτι τέτοιο θεωρείται παραπάνω από πιθανό.

2019-bmw-z4-teaser456765harpi530

Ο πρόεδρος της Magna-Steyr, Gunther Apfalter εξέφρασε την ικανοποίησή του που η σχέσεις της εταιρίας του με την BMW ενισχύονται περεταίρω μέσω αυτής της νέας συνεργασίας. Σύμφωνα με την αρχική φημολογία η παραγωγή του εργοστασίου αναμένεται να κυμανθεί στις 60.000 μονάδες ετησίως.

Advertisement
Advertisement

Αν και από την μεριά της Toyota δεν υπάρχει ακόμα κινητοποίηση σχετικά με τη Supra, η BMW έχει αρχίσει την καμπάνια προώθηση της Z4 δίνοντας στην δημοσιότητα τα πρώτα teaser του νέου roadster από τα οποία φαίνεται πως στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει η έκδοση Μ40i. Πιθανά στη βάση θα υπάρχει ο 2λιτρος TwinPower Turbo με 180 και 250 ίππους ενώ από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται πως η Ζ4 θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων και την πιο προηγμένη έκδοση 7.0 του iDrive.

Πιθανό η πρώτη επίσημη αποκάλυψη της Ζ4 να γίνει σε κάποια από τις μεγάλες αυτοκινητικές εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι ενώ η παρουσίασή της είναι προγραμματισμένη για το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον Οκτώβριο.

2019-bmw-z4-teaser456765harpi640