Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά τα αυτόνομης οδήγησης Lexus

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά τα αυτόνομης οδήγησης Lexus

ΝΕΑ

Στα σκαριά τα αυτόνομης οδήγησης Lexus

ΝΕΑ

Η Lexus ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης που πρόκειται να εφαρμόσει στην μελλοντική γκάμα των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

 

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τα 30 χρόνια λειτουργίας, οι τεχνικοί της Lexus αποκάλυψαν ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, θα τοποθετηθεί επισήμως από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με το περιοδικό Automobile, το επιπέδου 2 (Level 2) σύστημα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου, ενεργοποιώντας τον έλεγχο του τιμονιού σύμφωνα με την πρόθεση και τη συνεχή υποστήριξη του οδηγού από τα συστήματα radar cruise control, lane tracing assist και lane change assist που υποστηρίζει την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμών, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στην Ευρώπη, με ειδικά εξοπλισμένα πρωτότυπα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με ραντάρ LiDAR και κάμερες.

Στην ίδια εκδήλωση, η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς τόσο πάνω στην τεχνολογία V2V (Vehicle-to-Vehicle) που επιτρέπει τα οχήματα να ανταλλάσσουν αυτόματα πληροφορίες μεταξύ τους, αλλά και στην ηλεκτροκίνηση των μοντέλων της, με εκδόσεις EV, Plugin Hybrid και κυψελών καυσίμων.

Advertisement
Advertisement