Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά μία hardcore εκδοχή του Focus RS;

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα σκαριά μία hardcore εκδοχή του Focus RS;

ΝΕΑ

Στα σκαριά μία hardcore εκδοχή του Focus RS;

ΝΕΑ

Φήμες θέλουν τους ειδικούς της Ford να εξετάζουν το ενδεχόμενο της παραγωγής μίας πιο ειδικής έκδοσης του Focus RS, σε μικρό και συλλεκτικό αριθμό μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

To ταχύτερο και ισχυρότερο Focus όλων των εποχών μπορεί να έχει ξεκινήσει μόλις μερικούς μήνες να διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές (στην χώρα μας από τον Μάρτιο στη τιμή των από 45.030€), αλλά ήδη οι ειδικοί της εταιρείας εξετάζουν μια πιο hardcore εκδοχή. Η οποία θα είναι επίσης τετρακίνητη, αλλά και ελαφρύτερη έως 100 kg, όπως αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό Autocar.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα χρησιμοποιηθεί ελαφρύτερο αμάξωμα από πολυμερισμένο ανθρακόνημα (CFRP), κάρμπον φρένα, θα γίνει εκτενής χρήση αλουμινίου στην ανάρτηση και εξοικονόμηση από περιττά υλικά (π.χ. ελαφρύτερη ηχομόνωση κ.α.). Ο κινητήρας των 2,3 lt θα συνεχίσει να αποδίδει τα ίδια 350 άλογά του, αλλά η ειδική έκδοση θα έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στον εμπρός άξονα.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί από ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Αν τελικά πάρει το πράσινο φως η εν λόγω εκδοχή του Focus, τότε οι επιδόσεις και το 0-100 θα είναι κατά μερικά δέκατα καλύτερα (από τα 4,7 sec), πλησιάζοντας τα 4,2 της Mercedes-AMG A45. Για να δούμε…