Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η Aston Martin DB11 Zagato

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η Aston Martin DB11 Zagato

ΝΕΑ

Στα σκαριά η Aston Martin DB11 Zagato

ΝΕΑ

Με το ρυθμό με τον οποίο οι Aston Martin και Zagato ξεχύνονται και εξαπλώνονται παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερες δημιουργίες τους τον τελευταίο καιρό, εύκολα θα στοιχημάτιζε κανείς για την επόμενη ενδιαφέρουσα κίνησή τους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στην πραγματικότητα, η επόμενη είναι ήδη σε εξέλιξη και φαίνεται έτοιμη να βασιστεί στη νέα DB11. Η σχέση μεταξύ της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της ιταλικής, εκτείνεται πίσω στο 1960, όταν οι δύο συνεργάστηκαν στη DB4 GT Zagato, η οποία παραμένει ένα από τα πιο όμορφα και πολυπόθητα σχέδια που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε τροχούς.

Ένα τέταρτο του αιώνα πριν από την επανένωση στη V8 Vantage Zagato του 1985 και σχεδόν ξανά μέχρι τη DB7 Zagato του 2002. Όταν συναντήθηκαν στη συνέχεια, οι Aston και Zagato άρχισαν να ρίχνουν το ρυθμό, παράγοντας τη Vantage. Η V12 Zagato το 2011, και τη Vanquish Zagato μόλις πέρυσι – η οποία από τότε προήγαγε εκδόσεις coupe, cabrio, speedster και shooting-brake.

Advertisement
Advertisement

Aston-Martin-Zagato-tsiro-640

Έχω ένα άλλο το οποίο εξελίσσουμε αυτή τη στιγμή“, δήλωσε ο επικεφαλής της Aston, Άντι Πάλμερ. “Αλλά σίγουρα θα κάνουμε κάτι περισσότερο στο μέλλον. Ό, τι και αν είναι, δεν θα είναι στην πλατφόρμα της Vanquish“.

Ερωτηθείς εάν θα βασιστεί στη DB11, ο Πάλμερ απάντησε: «Αυτή θα είναι η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε, ναι». Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βασίζεται άμεσα στην ίδια τη DB11. Η αρχιτεκτονική της DB11 έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει μια ολόκληρη νέα γενιά των Aston Martin, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης Vantage, αλλά και την αντικατάσταση της σημερινής Vanquish. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο για να μάθουμε ποια θα ακολουθήσει η Zagato, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι πιθανώς πανέμορφη … και θα πωληθεί αρκετά γρήγορα.