Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα νέο ηλεκτροκίνητο crossover της Nissan

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά ένα νέο ηλεκτροκίνητο crossover της Nissan

ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα νέο ηλεκτροκίνητο crossover της Nissan

ΝΕΑ

Η Nissan, όπως αποκαλύπτουν  διάφορες καλά πληροφορούμενες πηγές, ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την μελλοντική παραγωγή ενός νέου ηλεκτροκίνητου crossover οχήματος, το οποίο θα βασίζεται πιθανότατα στο πρωτότυπο IMx Kuro που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αυτονομία του νέου μοντέλου θα φτάνει τα 354 km, όντας βελτιωμένη σε σχέση με το νέας γενιάς Leaf, το οποίο χαρίζει στον οδηγό του μέχρι και 241 km, και σχεδόν ανταγωνιστική με το Tesla Model X 75D με τα 381 km. Εκεί όμως που η Nissan αναμένεται να κυριαρχήσει σε σχέση με το αμερικάνικο μοντέλο είναι στην τιμή. Το μεν Model X κοστίζει στην αγορά των ΗΠΑ περί τα 84.000 δολάρια, ενώ στόχος των Ιαπώνων είναι να μην ξεπεράσουν τα 45.000 δολάρια. Σαφώς και το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι κατά 15.000 δολάρια ακριβότερο από το Leaf, αλλά μπορεί να αποτελέσει το best-seller της κατηγορίας.

Nissan-Xmotion-Concept-313-1-chariatis-530

Δεν γνωρίζουμε πολλά για το νέο μοντέλο, αλλά ακούγεται πως σε ότι αφορά τις διαστάσεις θα είναι σχεδόν παρόμοιες με τις αντίστοιχες του Lexus RX, ενώ Στο εσωτερικό θα υιοθετείται η ασυνήθιστη διάταξη έξι ξεχωριστών καθισμάτων τα οποία στοιχίζονται σε δύο σειρές, με την εικόνα να συμπληρώνεται η σχεδόν αιωρούμενη κεντρική κονσόλα με χειριστήρια αφής.

Advertisement

fa180515-nissan-imx-kuro-concept-4-chariatis-640