Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα πλάνα της Renault και δεύτερο κόμπακτ crossover

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα πλάνα της Renault και δεύτερο κόμπακτ crossover

ΝΕΑ

Στα πλάνα της Renault και δεύτερο κόμπακτ crossover

ΝΕΑ

Η Renault εντείνει τις προσπάθειές της στο να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο στην κατηγορία B-SUV, καθώς ετοιμάζει το έδαφος για να παρουσιάσει μέσα στο 2020 ένα δεύτερο μοντέλο, μετά το Captur.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεκινώντας, να πούμε ότι η κατηγορία των B-SUV μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, ενώ σύμφωνα με την Jato, καλύπτει το 41% επί του συνόλου της αγοράς. Σε ότι αφορά το νέο μοντέλο, οι δοκιμές εξέλιξης έχουν ξεκινήσει ήδη στην Ιβηρική χερσόνησο και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία, όπου και υπάρχει το εργοστάσιο στην πόλη του Βαγιαδολίδ, όπου θα συναρμολογείται και το νέο Captur. Να σημειώσουμε ότι και το συγκεκριμένο μοντέλο θα βασίζεται επάνω στη νέα πλατφόρμα CMF-B, που ήδη χρησιμοποιείται στην 5η γενιά του Clio και στο Captur, ενώ αναμένεται να διαθέτει αξιοπρόσεκτη απόσταση από το έδαφος και αυξημένα μετατρόχια, θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Όπως και στο νέας γενιάς Captur, η γκάμα των κινητήρων του νέου crossover της Renault θα διαθέτει τόσο βενζινοκίνητα, όσο και diesel μηχανικά σύνολα, τα οποία θα συμβαδίζουν με τις νέες μετρήσεις κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων WLTP. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή της νέας πλατφόρμας δίνει τη δυνατότητα στους τεχνικούς της φίρμας να τοποθετήσουν και υβριδικής τεχνολογίας μοτέρ (plug-in hybrid) που θα προσφέρει μηδενικούς ρύπους και αξιοπρόσεκτες επιδόσεις.