Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα «ύψη» η αμόλυβδη, έπεσε το diesel

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα «ύψη» η αμόλυβδη, έπεσε το diesel

ΝΕΑ

Στα «ύψη» η αμόλυβδη, έπεσε το diesel

ΝΕΑ

Επιστρέφουν με αργούς ρυθμούς στην κανονικότητα οι τιμές των καυσίμων με την βενζίνη να έχει ξεπεράσει την τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Στα «ύψη» και πάλι κυμαίνεται η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης με ταυτόχρονη πτώση της τιμής του diesel κίνησης με αποτέλεσμα η αμόλυβδη να αποτελεί το καύσιμο με την υψηλότερη τιμή.

Η μείωση της τιμή του diesel κίνησης θα δώσει μια «ανάσα» στους ιδιοκτήτες φορτηγών, λεωφορείων, ταξί αλλά και ιδιώτες καταναλωτές που έχουν επιλέξει κάποιο πετρελαιοκίνητο μοντέλο καθώς θα μειωθεί και πάλι το κόστος χρήσης των οχημάτων τους σε αντίθεση με το κόστος χρήσης των βενζινοκίνητων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η διαφορά μεταξύ αμόλυβδης βενζίνης και diesel κίνησης κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα έως και 0,05 ευρώ ενώ παλαιότερα η διαφορά ανέρχονταν σε πάνω από 0,30 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΥΡΩ ΣΑΣ

Αν βέβαια συνεχιστεί η κούρσα ανόδου στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και διατηρηθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης σε χαμηλά επίπεδα τότε ίσως η τιμή στο diesel να ανακτήσει την διαφορά που είχε σε σχέση με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια των Βορείων Προαστίων σημείωναν μεγάλες διαφορές και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Newsauto.gr η τιμή της αμόλυβδης στο φθηνότερο πρατήριο ανήλθε σε 1,985 ευρώ και στο diesel κίνησης σε 1,915 ευρώ! Δηλαδή η διαφορά στην τιμή μεταξύ βενζίνης και diesel ανέρχονταν σε 0,07 ευρώ.

Advertisement

Λίγα μέτρα πιο πάνω από όπου καταγράφηκαν οι χαμηλότερες τιμές σε άλλο πρατήριο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανέρχονταν σε 2,065 ευρώ και τους πετρελαίου κίνησης σε 2,005 ευρώ. Δηλαδή η διαφορά μεταξύ των τιμών βενζίνης και diesel ανέρχονταν σε 0,06 ευρώ.

Advertisement

Σε άλλο πρατήριο που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τα υπόλοιπα που έχουμε δημοσιεύσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνονταν σε 2,178 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης σε 2,098 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή η διαφορά μεταξύ των τιμών κυμαίνονταν σε 0,08 ευρώ.

Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου σχετικά με  την τιμή της αμόλυβδης: «Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά σήμερα είναι στο 2,09 ευρώ το λίτρο. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή οι καταναλωτές να μην παρασύρονται τώρα με την περίοδο του πετρελαίου θέρμανσης από τις πολύ φθηνές τιμές και θα πρέπει να βλέπουν εάν η ποσότητα και η ποιότητα είναι αυτή που πρέπει να λαμβάνουν για το αυτοκίνητό τους. Από εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να καταδικάσει κανέναν. Υπάρχει η δικαιοσύνη… έλεγχοι γίνονται. Οπότε όλα θα είναι προφανώς και στο φως. Σε μια ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά υπάρχει ο καλός και δυστυχώς σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν και οι κακοί.»

Για το θέμα της τιμής της αμόλυβδης μίλησε και η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» επισημαίνοντας ότι: «Και η βενζίνη τέλος της εβδομάδας τσίμπησε προς τα πάνω. Ανεβαίνει λοιπόν κι αυτή κι από αύριο περιμένουμε νέες τιμές. Δεν ξέρω τι αυξήσεις θα έχει, έχουμε μια  αγωνία όλοι μας. Το ότι το απλό πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει την τιμή της απλής αμόλυβδης είναι πρωτόγνωρο και τις τελευταίες αρκετές μέρες αυτό έχει δυσκολέψει την κατάσταση καθώς είμαστε πάνω από 2 ευρώ. Δεν το είχαμε πάρει είδηση γιατί από 1 η Απριλίου είχε δοθεί στην αντλία η επιδότηση των 0,15 ευρώ και αυτό το μείωνε κάτω από τα 2 ευρώ, μόλις έφυγε η επιδότηση μπήκε και μια μικρή αύξηση και έτσι πιάσαμε τα 2  ευρώ ανέφερε μεταξύ άλλων. Για αυτό και εγώ επιμένω και διεκδικώ επιδότηση στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης γιατί ο κόσμος που παίρνει πετρέλαιο καταρχάς το 50%του κόσμου είναι επαγγελματίες το έχουν ανάγκη και μετά τι θα γίνει θα το αφήσουν να είναι ακριβά πάνω από 2 ευρώ, 2,04 ευρώ, 2,01 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού ποιοι αύξησαν +1500% τους φόρους στα καύσιμα στην Ελλάδα
Προσοχή: Καύσιμα που καίνε τον κινητήρα
Σοκ! Η νοθεία στα καύσιμα αποκαλύπτεται μόνο αν είναι 50% (+video)