Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα χνάρια της Ε-Class η επόμενη Mercedes C-Class

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα χνάρια της Ε-Class η επόμενη Mercedes C-Class

ΝΕΑ

Στα χνάρια της Ε-Class η επόμενη Mercedes C-Class

ΝΕΑ

Η νέα γενιά της Mercedes C-Class θα παρουσιαστεί επίσημα το 2020, με σχεδιαστική αύρα και αέρα από την μεγαλύτερη E-Class και τεχνολογίες δανεισμένες ακόμη κι από την πανάκριβη S-Class.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η νέα γενιά της C-Class θα στηριχτεί στην επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας ΜRA (Μodular Rear Architecture). Στόχος της ο περιορισμός του βάρους, αλλά και η σημαντική ενίσχυση της ακαμψίας του αμαξώματος. Το σημαντικότερο βέβαια είναι πως οι κινητήρες θα είναι νέας γενιάς πιο αποδοτικοί, πιο οικονομικοί και λιγότερο ρυπογόνοι, ενώ αναμένεται τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού να προέρχονται παρακαλώ από την ναυαρχίδα Mercedes S-Class. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στάνταρ θα είναι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Drive Pilot.

Η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινά από τον τρικύλινδρο 1.5 βενζίνης με turbo και ιπποδύναμη 150 ίππους. Στους diesel κινητήρες βασικός πρόκειται να είναι ο 2,2 με ονομαστική ισχύ από 170 έως και 210 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Αυτονόητο θεωρείται πως θα υπάρχουν εκδόσεις AMG 63, οι οποίοι θα παράγουν μέχρι και 610 ίππους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα δώσει το παρών και ο τρίλιτρος κινητήρας στην C43 AMG με απόδοση σχεδόν 400 ίππους. Τέλος, τόσo το σύγχρονο αυτόματο κιβώτιo 9 σχέσεων (9G-TRONIC), όσο και το σύστημα τετρακίνησης (4MATIC) θα τα δούμε και στην επόμενη Mercedes C-Class.