Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα 8.000 κομμάτια η παραγωγή της Lamborghini το 2020

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα 8.000 κομμάτια η παραγωγή της Lamborghini το 2020

ΝΕΑ

Στα 8.000 κομμάτια η παραγωγή της Lamborghini το 2020

ΝΕΑ

Με την εισαγωγή της Lamborghini Urus, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε ότι το super-SUV θα διπλασιάσει τις ετήσιες πωλήσεις της Raging Bull. Ο Stefano Domenicali ενδιαφέρεται επίσης να διατηρήσει την Lamborghini “αποκλειστική”, γι ‘αυτό και η παραγωγή θα περιοριστεί στα 8.000 οχήματα το 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος πρότεινε επίσης “να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση στις αναδυόμενες αγορές.” Τα μισά από αυτά τα 8.000 οχήματα αφορούν στην Urus, τα δύο τρίτα στη Huracan και το ένα τρίτο στην Aventador. Το 2018, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 5.750 μονάδες, προφανή βελτίωση σε σύγκριση με τα 3.815 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Μην ξεχνάτε ότι ο Domenicali εργάστηκε για τη Ferrari. Και όπως όλοι γνωρίζετε, το Prancing Horse έχει τους δικούς της κανόνες. Ακόμη και η Bentley αποκήρυξε την αποκλειστικότητα εισάγοντας την Bentayga, η οποία μοιράζεται την πλατφόρμα των Touareg και Q7 με την Urus. Παρά την ταπεινή προέλευση της αρχιτεκτονικής του οχήματος, τόσο η Bentayga όσο και η Urus πωλούν σημαντικά. “Μπορώ επίσης να πω ότι για εμάς, η Ferrari υπήρξε πάντοτε η αναφορά”, πρόσθεσε ο Domenicali, αλλά έχουμε ήδη επιτύχει πολλά. Περιμένουμε τη Lamborghini να φέρει πίσω στη ζωή τις Miura και Espada στη σύγχρονη εκδοχή τους. Η Lamborghini προσβλέπει στην προσθήκη ενός τέταρτου μοντέλου στη γκάμα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2025 ή ακόμα και το 2027 για να συμβεί κάτι τέτοιο. Πριν από αυτό, οι διάδοχοι των Huracan και Aventador θα λάβουν υβριδική τεχνολογία στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες V10 και V12.

Advertisement
Advertisement