Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στα 440 km η αυτονομία της ηλεκτρικής BMW iX3

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα 440 km η αυτονομία της ηλεκτρικής BMW iX3

Mobility

Στα 440 km η αυτονομία της ηλεκτρικής BMW iX3

Mobility

Η BMW ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV μοντέλου, iX3.

Advertisement
Advertisement

 

Ήδη αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου μοντέλου έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, ενώ η εταιρεία από το Μόναχο ανακοίνωσε ότι βάση του νέου πρωτοκόλλου WLTP, η αυτονομία θα φτάνει τα 440 km. Ο συγκεκριμένος αριθμός κάνει την iX3 να υπερτερεί έναντι των βασικών Γερμανών ανταγωνιστών της, όπως είναι το Audi e-tron και η Mercedes-Benz EQC, τα οποία έχουν μέγιστη (θεωρητική) αυτονομία τα 400 km.

Advertisement
Advertisement

Από τις τελευταίες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ, που μας έρχονται από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Sheyang στην Κίνα, βλέπουμε καθαρά, ότι η BMW iX3 θα έχει μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, συγκριτικά με την Χ3. Όπως την απουσία της εμπρός γρίλιας και των πίσω απολήξεων της εξάτμισης και των κάθετα τοποθετημένων αεραγωγών. Επίσης, η iX3 θα διαθέτει νέας αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες που σε συνδυασμό με το νέο bodykit θα βοηθήσει εν μέρει στην αύξηση της αυτονομίας που θα προσφέρουν η μπαταρία ιόντων-λιθίου. Μιλώντας για αυτή, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη BMW, θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 74kWh, ενώ η τεχνολογία που διαθέτει της επιτρέπει να φορτιστεί σε ποσοστό 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά, μιλώντας για ταχυφορτιστές 150 kW.

Advertisement

Η iX3 διαθέτει το σύστημα ηλεκτροκίνησης eDrive πέμπτης γενιάς, στο οποίο βρίσκονται ενσωματωμένα το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα μετάδοσης και την ηλεκτρονική μονάδα. Οι κόμπακτ διαστάσεις του έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός μεγαλύτερου χώρου, για την τοποθέτηση, εάν χρειαστεί μεγαλύτερης συστοιχίας μπαταριών. Επίσης, ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 286 ίππους με τη ροπή που θα αγγίζει τα 400 Nm, να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης. Πάντως, στην περίπτωση που η BMW παρουσιάσει και την τετρακίνητη έκδοση της iX3, εδώ θα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία θα αποδίδουν έως και 545 ίππους.