Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SsangYong LIV-2: Απόβαση στην Ευρώπη

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SsangYong LIV-2: Απόβαση στην Ευρώπη

ΝΕΑ

SsangYong LIV-2: Απόβαση στην Ευρώπη

ΝΕΑ

To SsangYong LIV-2, αποτελεί την εξέλιξη του πρωτότυπου LIV-1, που είχε παρουσιαστεί το 2013, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Limitless Interface Vehicle, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν ένα όχημα με απεριόριστες δυνατότητες, έτσι όπως προκύπτουν από τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει. Από αυτό αναμένεται να προέλθει ο αντικαταστάτης του Rexton.

Advertisement
Advertisement

Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Το SsangYong LIV-2 εξοπλίζεται με έναν κινητήρα ντίζελ 2,2 λίτρων (181PS, 420 Nm) προδιαγραφών Euro 6, που εξασφαλίζει δύναμη και οικονομία, όπως και με κινητήρα βενζίνης 2.0 DGi (225PS, 350Nm) με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό καυσίμου.

LIV2-640

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί την αίσθηση ενός σύγχρονου πολυτελούς καθιστικού, ενώ είναι εξοπλισμένο με πολλές σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας. Αυτές περιλαμβάνουν ένα ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας με τρεις οθόνες, αντικατοπτρισμό των ηλεκτρονικών συσκευών (mirroring) μέσω wi-fi, αλλά και τεχνολογίες συνδεσιμότητας μέσω των applications Apple CarPlay και Google Android Auto. Συνολικά, το σύστημα infotainment μπορεί να ρυθμιστεί από ένα πάνελ αφής και προσφέρει ήχο surround υψηλής ποιότητας.

LIV2-Int-640

Το νέο μοντέλο της SsangYong εξοπλίζεται με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος (AEBS), το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα εμπόδιο (αυτοκίνητο ή πεζός) εντοπίζεται εμπρός, με τη χρήση ραντάρ και λέιζερ, αλλά και από μία κάμερα τοποθετημένη στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, και ακολούθως φρενάρει το αυτοκίνητο αν χρειαστεί. Επίσης εξοπλίζεται με τα Συστήματα Υποβοήθησης Ασφάλειας Κυκλοφορίας (TSA) και Αυτόματης Απ-Ενεργοποίησης Προβολέων (HBA), το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (LDW), το Σύστημα Διάγνωσης Τυφλού Σημείου, το Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα (LKA) και το Σύστημα Προειδοποίησης Κυκλοφορίας, που βοηθάει τον οδηγό να αποφύγει την πρόσκρουση στο πίσω μέρος του οχήματος, κατά το ξεπαρκάρισμα με την όπισθεν.