Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκ! Ακόμα και η Γκάνα αποκτά εργοστάσια αυτοκινήτων

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκ! Ακόμα και η Γκάνα αποκτά εργοστάσια αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Σοκ! Ακόμα και η Γκάνα αποκτά εργοστάσια αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η κυβέρνηση της μικρής αφρικανικής χώρας παρέχει φοροελαφρύνσεις στους ομίλους ενώ αυξάνει τους δασμούς και θα απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων με ηλικία άνω των 10 ετών!

Advertisement
Advertisement

H Γκάνα θα προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις για 10 χρόνια σε όσες αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάσουν εργοστάσια παραγωγής οχημάτων!

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση της μικρής αφρικανικής χώρας θα επιδιώξει να προσελκύσει νέες επενδύσεις από κορυφαίους ομίλους όπως η VW και η Nissan.

Advertisement
Advertisement

Ήδη τόσο η VW όσο και η Nissan συμφώνησαν πέρυσι να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής εάν η Γκάνα νομοθετήσει και επίσημα το σχέδιο κινήτρων ενώ η Renault δήλωσε τον Ιανουάριο ότι εξετάζει μια παρόμοια κίνηση.

Η Toyota και η Suzuki την άνοιξη ανακοίνωσαν μια κοινοπραξία για την παραγωγή οχημάτων στη Γκάνα.

Η κίνηση της Γκάνα να προσελκύσει αυτοκινητοβιομηχανίες ακολουθεί την κίνηση της Νότιας Αφρικής, η οποία με την παροχή φορολογικών κινήτρων έχει προσελκύσει επτά αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των VW, Renault, Nissan και Toyota.

Advertisement

Αυτό δημιούργησε ένα από τα φωτεινά σημεία μιας κατά τα άλλα καταστροφικής οικονομίας, που αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του ΑΕΠ.

Εκτός από την κατασκευή αυτοκινήτων σε εργοστάσιο στη Νότια Αφρική, η VW κατασκευάζει επίσης αυτοκίνητα στην Κένυα, τη Νιγηρία και την Αλγερία, ενώ πέρυσι άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ρουάντα.

Advertisement

Οι 10ετείς φοροελαφρύνσεις θα ισχύουν μόνο για εταιρείες που κατασκευάζουν ολόκληρα οχήματα στην Γκάνα, ενώ για εργοστάσια μερικής παραγωγής οχημάτων θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για 5 χρόνια δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Alan Kyerematen.

Οι εισαγωγικοί δασμοί για τα καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα θα αυξηθούν στο 35% από 5% για να ενθαρρυνθεί η αγορά οχημάτων που κατασκευάζονται σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα απαγορευτούν τα αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 10 ετών!