ΝΕΑ

Skoda: Σε λειτουργία το νέο τμήμα βαφής στην Τσεχία

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Σε λειτουργία το νέο τμήμα βαφής στην Τσεχία

ΝΕΑ

Skoda: Σε λειτουργία το νέο τμήμα βαφής στην Τσεχία

ΝΕΑ

Με στόχο την κάλυψη της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης για τα μοντέλα της, η Skoda ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργία του νέου και υπερσύγχρονου τμήματος βαφής στο κύριο εργοστάσιό της στην Mladá Boleslav της Τσεχίας.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο τμήμα βαφής της Skoda στο εργοστάσιο στην πόλη Mladá Boleslav είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και περιβαλλοντικά φιλικά του είδους σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ αποτελεί μια επένδυση της εταιρίας ύψους 214,5 εκατ. ευρώ που δημιούργησε παράλληλα και περισσότερες από 650 νέες θέσεις εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο φανοποιείο της Skoda θα μπορεί να βάφει έως και 168.000 αμαξώματα το χρόνο και ανεβάζει έτσι την παραγωγικότητα του εργοστασίου έως και τα 812.000 αυτοκίνητα.

Το νέο τμήμα βαφής περιλαμβάνει και ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα μεταφοράς των αμαξωμάτων και χρησιμοποιεί 20% λιγότερη ενέργεια για να στεγνώσει την φρέσκια μπογιά που εφαρμόζεται στα αμαξώματα. Παράλληλα και χάρη στο νέο και καινοτόμο σύστημα καθαρισμού των αμαξωμάτων το φανοποιείο έχει επιταχύνει την διαδικασία του στεγνώματος της μπογιάς κατά ένα ολόκληρο βήμα.

Το φανοποιείο χρησιμοποιεί λιγότερη μπογιά για να πετύχει το ίδιο υψηλό αποτέλεσμα, ενώ ανακυκλώνει και το 80% του αέρα που βρίσκεται εντός των θαλάμων όπου εφαρμόζεται η βαφή. Η βαφή εφαρμόζεται μέσω υπερσύγχρονων ρομποτικών “χεριών” 7 αξόνων. Τέλος, η νέα μονάδα του τσέχικου εργοστασίου παράγει 36% λιγότερες Πτητικές Οργανικές Ενώσεις, σε σχέση με πιο συμβατικά συστήματα, χάρη στο προηγμένο σύστημα διαχείρισης ρύπων που έχει εγκατασταθεί.

Advertisement

Δείτε περισσότερα για το νέο και υπερσύγχρονο τμήμα βαφής της Skoda στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement