Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Πάνω από 300 σταθμοί φόρτισης σε εργοστάσιά της

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Πάνω από 300 σταθμοί φόρτισης σε εργοστάσιά της

ΝΕΑ

Skoda: Πάνω από 300 σταθμοί φόρτισης σε εργοστάσιά της

ΝΕΑ

Με στόχο να μάθει όσα περισσότερα γίνεται και να διεξάγει τις δικές τις δοκιμές, η Skoda έχει τοποθετήσει στα εργοστάσιά της στην Τσεχία περισσότερους από 300 σταθμούς φόρτισης, με το νούμερο αυτό να διπλασιάζεται σχεδόν τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, η Skoda έχει τοποθετηθεί σχεδόν κάθε μορφής και μάρκας φορτιστή που υπάρχει στα εργοστάσιά της με στόχο να επιταχύνει την διαδικασία εξέλιξης των ηλεκτρικών και plig-in μοντέλων που ετοιμάζει αλλά και να μάθει όσα περισσότερα γίνεται σχετικά με τους ίδιους τους φορτιστές και την διαδικασία φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Εντοιχισμένοι φορτιστές, φορτιστές υπό την μορφή στύλου και με διαφορετικά χαρακτηριστικά φόρτισης, φορτιστές εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος. Η Skoda τους έχει όλους και τους εξετάζει προσεκτικά για κάθε τύπο ηλεκτρικού οχήματος που έχει στην διάθεσή της. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν δύο πρίζες για να φορτίζουν δύο αυτοκίνητα την ίδια στιγμή με τον χρόνο που απαιτείται για την φόρτιση κάθε αυτοκινήτου να ποικίλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του φορτιστή.

Προς το παρόν όλοι οι φορτιστές χρησιμοποιούνται κυρίως για δοκιμές με τα τμήματα Εξέλιξης και Ποιότητας της Skoda να παίζουν στην παρούσα φάση τον ρόλο του πελάτη, Οι άνθρωποι της Skoda δεν εξετάζουν μόνο την λειτουργία του φορτιστή αλλά και την αλληλεπίδρασή του με το αυτοκίνητο και πώς τα συστήματα του ίδιου του αυτοκινήτου “αντιδρούν” με την χρήση του εκάστοτε φορτιστή. “Συλλέγουμε δεδομένα από τα αυτοκίνητα αλλά το ίδιο κάνουμε και για τους φορτιστές. Δοκιμάζουμε τόσο τα αυτοκίνητα όσο και την διαδικασία φόρτισης”, δηλώνει ο Milan Dufek, υπεύθυνος για το σύστημα ποιότητας των Τσέχων.

Advertisement

Συνεργάτης της Skoda σε αυτό το εγχείρημα είναι η εταιρία παροχής ενέργειας ŠKO-Energo, η οποία παρέχει ηλεκτρισμό στην Skoda τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η εταιρία έχει αναλάβει το concept από τεχνικής άποψης, προσφέρει συμβουλές στα αρμόδια τμήματα της Skoda, ενώ έχει αναλάβει και την συντήρηση των σταθμών.

Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι της εταιρίας δοκιμάζουν δεκάδες πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και στα επόμενα χρόνια έως και το 2025, χιλιάδες είναι τα αυτοκίνητα που αναμένεται να περάσουν από τις συγκεκριμένες δοκιμές. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον και οι υπάλληλοι των εργοστασίων της Skoda θα χρησιμοποιούν αυτούς τους φορτιστές.

Advertisement

“Μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουμε 488 σημεία φόρτισης. Έως το 2025, το πλάνο είναι να τοποθετήσουμε 7.000 σταθμούς φόρτισης, στα εργοστάσια της Skoda στην Τσεχία αλλά και στο περιβάλλον γύρω τους.”, δήλωσε ο συντονιστής του project, Pavel Hanák.

Κάποιοι μάλιστα από τους σταθμούς φόρτισης είναι ήδη διαθέσιμοι στο κοινό. Η ŠKO-Energo έχει εγκαταστήσει έναν στο αεροδρόμιο στο Mladá Boleslav ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η SKoda έχει διέθεσε στο κοινό άλλους τρεις τον Απρίλιο που μας πέρασε.

Advertisement