Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Renault και JMCG για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Renault και JMCG για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Συνεργασία Renault και JMCG για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Το Groupe Renault και η Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) ανακοίνωσαν την επίσημη συνεργασία τους για την δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την αγορά της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά την πρώτη πρόθεση συνεργασίας η οποία ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορούσε τα πρώτα σχέδια για δημιουργία εργοστασίου κατασκευής Ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα, το Groupe Renault συνεχίζει και αναπτύσσει την συνεργασία. Οι Γάλλοι θα αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο κατά 128, 5 εκατομμύρια ευρώ και θα γίνουν οι κύριοι μέτοχοι της JMEV με 50% μερίδιο.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της JMCG και του Groupe Renault. Μέσω αυτής η Renault θα μεγαλώσει την επιρροή στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, ενώ η JMCG θα έχει περισσότερες πηγές και δεδομένα για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί στο μέλλον.

Η Κίνα είναι μία σημαντική αγορά για το Groupe Renault, αφού θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί και να συνεχίσει την ήδη σημαντική δεκάχρονη πορεία της στην ηλεκτροκίνηση.  Από την άλλη πλευρά η JMCG είναι η πρώτη εταιρία η οποία κάνει συνεργασίες με στρατηγικούς εταίρους για να δημιουργήσει μία μεγάλη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα.

Η JMEV δημιουργήθηκε το 2015 και είναι θυγατρική της JMCG. Αμέσως μόλις ξεκίνησε τις εργασίες της απέκτησε γρήγορα την πιστοποίηση για την κατασκευή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων και αναπτύχθηκε ταχύτατα, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα έρευνας και ανάπτυξης, κατασκευής εξαρτημάτων και δημιουργίας πλήρους οχημάτων. Έτσι η εταιρία δεν άργησε να γίνει παράγοντας στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας. Στόχος της είναι να ολοκληρώσει την ανάπτυξή της σε τεχνολογίες αιχμής και συνδεσιμότητας και να προσπαθήσει να κατασκευάσει μία πλήρη γκάμα νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement