Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Lucid Motors με LG Chem

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργασία Lucid Motors με LG Chem

ΝΕΑ

Συνεργασία Lucid Motors με LG Chem

ΝΕΑ

Πριν από μερικές ημέρες σας δώσαμε μία πρώτη γεύση και μάλιστα εν δράσει, από το Air – το πρώτο μοντέλο που δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Lucid Motors.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto)

Τώρα έχουμε για εσάς μία επιπλέον λεπτομέρεια σχετικά με τις τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιεί το εν λόγω μοντέλο, που έχει τη σημασία της.

Οι μπαταρίες που θα δίνουν ζωή στο εν λόγω μοντέλο αλλά και όσα θα ακολουθήσουν, θα προέρχονται από δύο εταιρείες! Πρώτα ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Samsung SDI και έπειτα αυτή με την LG Chem!

Advertisement
Advertisement

Ίσως να θυμάστε προηγούμενο άρθρο μας που ανέφερε πως η εταιρεία που παίζει ηγετικό ρόλο στην αγορά των κυψελών μπαταριών ιόντων – λιθίου, συνεργάζεται και με έναν μεγάλο ανταγωνιστή της Lucid Motors: τη Faraday Future!

Πάντως Lucid και LG Chem θα δουλέψουν από κοινού στην παραγωγή και εξέλιξη κυλινδρικών κυψελών. Και αυτή η εξέλιξη έχει λογική δεδομένου πως η Lucid δεν θέλει να περιοριστεί στην παραγωγή οχημάτων αλλά και επιπλέον τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα τον καρπό της παραπάνω συνεργασίας.

Όσο για τη σύγκρουση συμφερόντων με τη Samsung SDI, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας μπαταριών της Lucid, Albert Liu, για τα οχήματα της αμερικανικής μάρκας, θα επιλέγεται κάθε φορά η πιο κατάλληλη μπαταρία. Προφανώς ανάλογα τις εκδόσεις, τις ανάγκες εμβέλειας, τις επιδόσεις και άλλους σχετικούς παράγοντες.