Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Fuji – IBM για το Eye Sight της Subaru

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Fuji – IBM για το Eye Sight της Subaru

ΝΕΑ

Συνεργασία Fuji – IBM για το Eye Sight της Subaru

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, η Fuji Heavy Industries Ltd (FHI), ο κατασκευαστής των αυτοκινήτων Subaru, και η IBM Ιαπωνίας, διερευνούν μια συνεργασία για την ανάπτυξη του συστήματος Eye Sight της Subaru με βάση τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της IBM.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει να μελετούν την ανάπτυξη των συστημάτων δεδομένων με εικόνες δοκιμής που προέρχονται από το σύστημα Eye Sight της Subaru το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα, πεζούς και οτιδήποτε κινείται στον δρόμο και τις αξιολογούν χρησιμοποιώντας τις υψηλές τεχνολογίες της IBM.
Σε συνεργασία με την IBM Ιαπωνίας, η Fuji αναπτύσσει ένα σύστημα που ενσωματώνει και μπορεί να διαχειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων εικόνας των δοκιμών, από το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης cloud της IBM με βάση τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που αναγνωρίζουν τι απεικονίζεται στις φωτογραφίες. Με αυτό τον τρόπο, θα επιτρέπεται στους μηχανικούς της FHI να μπορούν εύκολα να αναζητήσουν και να αναλύσουν τις εικόνες δοκιμής.
Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους οδηγούς στο μέλλον, αφού μέσω διαδικτύου η FHI έχει ως στόχο «μηδενικά ατυχήματα αυτοκινήτων”. Το σύστημα υποβοήθησης Eye Sight της Subaru είναι το πρώτο σύστημα στον κόσμο που χρησιμοποιεί μόνο stereo κάμερες για την ανίχνευση της παρουσίας άλλων οχημάτων, πεζών, ποδηλάτων και μοτοσικλετιστών.