ΝΕΑ

Συνεργασία FIA – ΙΟΑΣ

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία FIA – ΙΟΑΣ

ΝΕΑ

Συνεργασία FIA – ΙΟΑΣ

ΝΕΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt είχε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Συνάντηση με τον Ειδικό Εντεταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, και πρόεδρο της FIA (Federation International de l’Automobile), κ. Jean Todt, είχε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά στη Γενεύη, στις 06 Οκτωβρίου 2015.

Η κ. Μυλωνά ενημέρωσε τον πρόεδρο της FIA για τις δράσεις του Ινστιτούτου, επισημαίνοντας κυρίως τις διεθνείς πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Ι.Ο.ΑΣ. που υιοθετούνται ως καλές πρακτικές από άλλες χώρες. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η δυνατότητα και η επιτακτική ανάγκη να μειώσουμε τα τροχαία δυστυχήματα και τους τραυματισμούς μέσα από την ενημέρωση, την εκπαίδευση αλλά και την αλλαγή συμπεριφοράς και κουλτούρας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Η Πρόεδρος παρουσίασε αναλυτικά τα προγράμματα του Ινστιτούτου για την Οδική Ασφάλεια, τα οποία στη δεκαετή δράση του, βρίσκουν ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το πολύπλευρο έργο της.

Advertisement
Advertisement

Ο Jean Todt από τη μεριά του, ζήτησε την ενεργή υποστήριξή της στον απαιτητικό ρόλο του ως Special Envoy (Εντεταλμένος του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε) και στην αποστολή του να διαφυλάξει εκατομμύρια ζωές από τα τροχαία δυστυχήματα που αυτή τη στιγμή έχουν τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τις κοινωνίες παγκοσμίως.

todt-mylona640tall
Από τη συνάντηση του προέδρου της FIA, Jean Todt με την πρόεδρο του ΙΟΑΣ στη Γενεύη.

Την 1η Οκτωβρίου 2015 έγινε διαβούλευση για την Οδική Ασφάλεια στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη. Στη διαβούλευση συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με κύριους ομιλητές τον Εκτελεστικό Γραμματέα της UNECE (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη) κ. Μπαχ, τον Εντεταλμένο Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Oδική Ασφάλεια κ. Jean Todt, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συμμαχίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Jeffrey Witte, και την εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), κ. Margie Peden. Το πρόγραμμα δράσης του προέδρου της FIA παρουσίασε στη διαβούλευση, περιλαμβάνει υλοποίηση ενεργειών σε σχέση με την προάσπιση της οδικής ασφάλειας σε διεθνές, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, προκειμένου να δεσμευτούν οι ιθύνοντες να αναλάβουν δράση για την προώθηση θεσμικών μέτρων και πολιτικών προστασίας. Στόχος και η δημιουργία ειδικού Tαμείου (Fund) για τη συγκέντρωση πόρων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του προγράμματος για τις υποανάπτυκτες αλλά και αναπτυσσόμενες χώρες που πλήττονται από τα τροχαία. Ο κ. Todt με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας για τους πεζούς και τα παιδιά, που αποτελούν ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, ανακοίνωσε τη δημιουργία φιλμ, στο πλαίσιο της καμπάνιας “SaveKidsLives” (δείτε το πατώντας εδώ).

Advertisement

Το Ινστιτούτο συμμετείχε στη διαβούλευση με την ιδιότητα του Συμβουλευτικού Οργάνου του ΟΗΕ και του ρόλου του ως διακεκριμένου  φορέα ανάληψης και υλοποίησης πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν καταδειχθεί ως καλές πρακτικές διεθνώς με ουσιαστική συμβολή στην οδική ασφάλεια. Δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. έχουν άλλωστε διακριθεί και συμπεριληφθεί σε ψήφισμα της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται επίσης η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια που θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής με την έναρξη πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Οδική Ασφάλεια σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Αττικής.

Advertisement