Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Την συνεργασία επάνω στην εξέλιξη της τεχνολογία για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα ανακοίνωσαν οι BMW και JLR.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρίες θα εξελίξουν από κοινού ηλεκτρικές μονάδες ισχύος και μετάδοσης με στόχο φυσικά την μείωση του κόστους. Βλέπετε ο χώρος της ηλεκτροκίνησης είναι για όλους τους κατασκευαστές κάτι πολύ νέο το οποίο απαιτεί πολύ μεγάλες και κοστοβόρες επενδύσεις. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι λοιπόν που η σύναψη συνεργασιών επάνω σε συγκεκριμένους τομείς έχει γίνει πλέον κάτι ιδιαίτερα σύνηθες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την καρποφορία της συνεργασίας των BMW και JLR, όμως θεωρείται πολύ πιθανό τα πρώτα δείγματα γραφής να έρθουν στο προσκήνιο μέσα στην επόμενη τετραετία. Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της BMW, Klaus Frohlich τόνισε πως η αυτοκινητοβιομηχανία περνά μια περίοδο μεταμόρφωσης στην οποία οι συνεργασίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αντίστοιχα ο διευθυντής μηχανολογίας της JLR, Nick Rogers σημείωσε πως καταλύτης για αυτή τη συνεργασία ήταν το πολύ κοντινό προφίλ των στόχων και του ύφους που οραματίζονται οι δύο εταιρίες σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Παρά την κοινή εξέλιξη των ηλεκτρικών μονάδων, κάθε εταιρία θα έχει τον έλεγχο της παραγωγής για τις μονάδες που θα προορίζονται για την δική της γκάμα ενώ δεν αποκλείονται και μικρές διαφοροποιήσεις προκειμένου να υπάρχει καλύτερη προσαρμογή με το ύφος κάθε κατασκευαστή. Η JLR θα αναπτύξει την παραγωγή της στη μονάδα κατασκευής κινητήρων στο Wolverhampton ενώ η BMW θα επεκτείνει την μονάδα που έχει στο Hams Hall στην Αγγλία.