Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην GM

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην GM

ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην GM

ΝΕΑ

Με τη συμμετοχή 50.000 εργαζόμενων, αυτή είναι η μεγαλύτερη απεργία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε οποιαδήποτε αμερικανική βιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Για τέταρτη εβδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές του κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην General Motors με το συνδικάτο εργαζομένων να κάνει λόγο για «άσχημη τροπή των πραγμάτων» στο αίτημά τους για αύξηση μισθών και επιπλέον κοινωνικά επιδόματα. Το «πάγωμα» στις διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που είχε σημειωθεί πρόοδος στην υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο Τέρι Ντάιτς, αντιπρόεδρος της διαπραγματευτικής επιτροπής του συνδικάτου United Auto Workers (UAW), έστειλε επιστολή προς τα μέλη του στην οποία αναφέρει ότι το συνδικάτο κρίνει τις τελευταίες προτάσεις της GM για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας εντελώς απαράδεκτες. «Επέστρεψαν στην τελευταία πρότασή τους, την οποία είχαμε ήδη απορρίψει, κάνοντας πολύ μικρές αλλαγές», επισημαίνεται στην επιστολή του Ντάιτς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές του συνδικάτου «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο πολύ απογοητευμένοι» με τη θέση της GM.

Advertisement
Advertisement

Με τη συμμετοχή 50.000 εργαζόμενων, αυτή είναι η μεγαλύτερη απεργία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε οποιαδήποτε αμερικανική βιομηχανία από το 2007 όταν είχαν απεργήσει για τελευταία φορά οι εργαζόμενοι στην GM. Όμως αυτή η απεργία διήρκησε λιγότερο από τρεις ημέρες, ενώ αυτή βρίσκεται στην 21η ημέρα της.

Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και τα καναδικά εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, με κάποιους εργαζόμενους να ωθούνται από την εταιρεία σε αναγκαστική αργία.