Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεχίζεται η εξέλιξη του Land Rover Defender V8

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζεται η εξέλιξη του Land Rover Defender V8

ΝΕΑ

Συνεχίζεται η εξέλιξη του Land Rover Defender V8

ΝΕΑ

Πρωταγωνιστής σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες έγινε και πάλι το Land Rover Defender που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί πρωτότυπο εξέλιξης της κορυφαίας έκδοσης SVR με κινητήρα V8.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό πως μεταξύ των προγραμμάτων που τρέχει αυτό το διάστημα το τμήμα ειδικών εκδόσεων Special Vehicle Operations της Land Rover είναι και η έκδοση υψηλών επιδόσεων SVR του νέου Defender που αναμένεται να παρουσιαστεί κοντά στα τέλη του 2021. Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός από τα πρωτότυπα εξέλιξης έκαναν το γύρο του διαδικτύου πριν λίγο διάστημα και φαίνεται πως το πρόγραμμα δοκιμών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθώς οι εμφανίσεις του εν λόγο αυτοκινήτου είναι παραπάνω από συχνές.

Προς το παρόν βέβαια έχουμε δει να χρησιμοποιείται μόνο το πεντάθυρο αμάξωμα του Defender 110 το οποίο θα είναι και άμεσα ανταγωνιστικό της Mercedes-AMG G63. Αν και τα πρωτότυπα έχουν αρκετά αισθητικά στοιχεία που στοχεύουν να παραπλανήσουν το μάτι σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα είναι δύσκολο να μην προσέξουμε τα μεγάλα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες καθώς και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, σε ότι αφορά τον κινητήρα οι αρχικές έρευνες είχαν δείξει πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι καταχωρημένο με κινητήρα 5.0 λίτρων κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως πρόκειται για τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα που χρησιμοποιείται στα Range Rover Sport SVR και Range Rover SVAutobiography. Αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο σημαίνει πως το Defender SVR θα έχει απόδοση που θα ξεπερνά τους 500 ίππους και πιθανότατα θα είναι το τελευταίο μοντέλο με τον συγκεκριμένο κινητήρα που αναμένεται να αντικατασταθεί με κάποιον πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Πάντως παρά την μεγάλη ισχύ ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης έκδοσης θα εστιάζει απόλυτα στις επιδόσεις καθώς είναι σίγουρο πως το Defender SVR θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό του πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από τις εκτός δρόμου δυνατότητες.