Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνδεσιμότητα!

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνδεσιμότητα!

ΝΕΑ

Συνδεσιμότητα!

ΝΕΑ

Όλοι οι κατασκευαστές επενδύουν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά στην διασύνδεση/επικοινωνία του κινητού σας τηλεφώνου με το σύστημα multimedia του αυτοκινήτου. Πριν κάποια χρόνια μπαίνοντας σ’ ένα αυτοκίνητο δοκιμής για πρώτη φορά, φτιάχναμε τη θέση οδήγησης, τους καθρέπτες, ρυθμίζαμε καθ’ ύψος τη ζώνη ασφαλείας και ξεκινούσαμε.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα πέρα απ’ αυτά συνδέουμε και το κινητό μας τηλέφωνο με το στάνταρ πλέον στα καινούργια μοντέλα, σύστημα επικοινωνίας Bluetooth. Ένα πρώτο τεστ πρακτικότητας είναι η ευκολία σύνδεσης. Τα πιο εξελιγμένα συστήματα σήμερα σου δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσεις τα μηνύματά σου, SMS, email εκτός από πρόσβαση στις τηλεφωνικές επαφές και στις κλήσεις σου. Υπάρχει βέβαια ακόμη χαοτική διαφορά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Προσωπική μας άποψη είναι πως το χειρότερο λειτουργικό/λογισμικό το έχει η Honda και το πιο εύχρηστο η BMW.

Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλές αξιόλογες προσπάθειες όπως αυτή της FIAT/Alfa Romeo που εντυπωσιάζει με το τελευταίας γενιάς λογισμικό. Όταν οδηγήσαμε για πρώτη φορά την Porsche Macan μας είχε εντυπωσιάσει η απεικόνιση του χάρτη πλοήγησης στο δεξί επικυκλικό όργανο του ταμπλό. Στην Audi όλο αυτό το πήγαν ακόμη παραπέρα ρυθμίζεις το μέγεθος των οργάνων στο ηλεκτρονικό ταμπλό και ανάμεσά τους τοποθετείς το χάρτη. Ή εναλλακτικά αν θέλεις όλες τις πληροφορίες από το κινητό σου τηλέφωνο.

Στην Audi έχουν κάνει και μια εξαιρετικά σωστή επιλογή για την οδική ασφάλεια. Όταν συνδέεις για πρώτη φορά το κινητό σου με το αυτοκίνητο (σ.σ.: δεν είναι ότι πιο απλό) και εφόσον συναινέσεις, γίνεται “μεταφορά” της SIM στο λογισμικό του αυτοκινήτου. Πλέον δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή για να διαβάσεις ένα μήνυμα ή να καλέσεις κάποιον. Όλα γίνονται μέσα από την οθόνη multimedia της Audi ή το κεντρικό ταμπλό με τη χρήση διακοπτών. Επαφές, μηνύματα ιστορικό κλήσεων και άλλα πολλά απεικονίζονται στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Συνηθίζεις εύκολα καθώς η χρηστικότητα είναι κορυφαία και δεν χρειάζεται ΠΟΤΕ να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή αποσπώντας την προσοχή σου από το δρόμο. Μάλιστα στο Α4 υπάρχει ειδικό touch pad  που ακουμπώντας απλά πάνω του, το κινητό, φορτίζει!

Advertisement
Advertisement

Σας προτείνουμε στο νέο σας αυτοκίνητο να επιλέξετε και το λογισμικό σύνδεσης του κινητού με την οθόνη multimedia. Επιπλέον σας προτρέπουμε αν δεν έχετε ήδη, να τοποθετήσετε ένα after market σύστημα Bluetooth στο παλιό σας αυτοκίνητο. Κοστίζει διψήφιο αριθμό ευρώ και είναι κομβικής σημασίας για την οδική ασφάλεια όλων μας.