Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σημαντική διάκριση για τον όμιλο Fiat

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σημαντική διάκριση για τον όμιλο Fiat

ΝΕΑ

Σημαντική διάκριση για τον όμιλο Fiat

ΝΕΑ

Η Fiat Chrysler Automobiles συμπεριλήφθηκε στον ιδιαίτερου κύρους δείκτη Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World. Η εταιρεία πήρε βαθμολογία 87/100, ενώ ο μέσος όρος για τις εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν 54/100, όπως αξιολογήθηκε από την εξειδικευμένη στις επενδύσεις βιωσιμότητας RobecoSAM.Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα τοποθετεί την FCA από πλευράς οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδόσεων ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου και αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της για να συμμετάσχει στη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, δηλαδή σε μια οικονομία που βασίζεται στην ανακύκλωση και στην ανάκτηση ενέργειας και υλικών.

Η συμμετοχή στον δείκτη DJSI World περιορίζεται σε οργανισμούς που κρίνονται ως οι καλύτεροι στην κατηγορία τους όταν συγκρίνονται με την πλειοψηφία των ανταγωνιστών τους, με βάση επιλεγμένα κριτήρια βιωσιμότητας. Η RobecoSAM αξιολόγησε τις επιδόσεις 36 εταιρειών του τομέα του αυτοκινήτου και τελικά δέχθηκε μόνο τέσσερις στο DJSI World.

Ο Όμιλος πέτυχε, στον τομέα του, την υψηλότερη βαθμολογία στην κλιματική στρατηγική και την περιβαλλοντική ανάλυση, στο brand management, στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και γενικότερα στις κοινωνικές διαστάσεις που συμπεριλαμβάνουν προσέλκυση, εξασφάλιση και ανάπτυξη ταλέντων και ανθρώπινου δυναμικού.

Advertisement
Advertisement